Glas Javnosti

PRIŠTINA O PRVOMAJSKOM NAPADU NA SRBE! Meta napadača na motoru bio policajac?

Politika
Autor: Glas javnosti

Centrala policije u Prištini saopštila je da su dvojica muškaraca osumnjičena za pucnjavu iz vatrenog oružja na jezeru kod Gračanice i da je meta napada bio policajac.

- Prijavljeno je da su dvojica osumnjičena kosovska muškarca pucala na mušku žrtvu (policajca). Policajac je reagovao pucnjem, usled čega su dvojica osumnjičena povređena i upućena na pružanje lekarske pomoći. Na licu mesta pronađeno je 15 čaura, dok je u selu Mramor kod osumnjičenih pronađen motocikl i oružje "zoraki" bez metaka. Slučaj se istražuje - navodi se u redovnom policijskom izveštaju dva dana nakon događaja. 

Na mestu pucnjave na jezeru bilo je desetak srpskih devojaka i mladića, okupljenih povodom praznika Prvog maja.


Mladić iz grupe Marko Petković, ispričao je RTS-u da se napad dogodio u ponedeljak posle podne, kada su im se približile dve nepoznate osobe na motorima.

- Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas - naveo je Marko Petković iz Lapljeg Sela.


Dodao je da su zalegli kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

- Policajac u civilu koji bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem, a napadači su krenuli da beže prema selu Mramor - precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR