Glas Javnosti

Сексуална узнемиравања, лоповлуци и афере: Ево ко све остаје без чланске карте СНС

Politika
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 11.06.2018.

Функционери из СНС који буду правознажно осуђени остаће без партијске књижице, изјавио је за данашње "Вечерње новости" председник ИО СНС Дарко Глишић.

Он је, како се наводи, одговарао на питање "Новости" да ли ће људи који се доводе у везу са аферама, попут Милутина Јеличића из Бруса који је оптужен за сексуално узнемиравање, или Пере Миланкова из Нове Црње који је првостепено осуђен за примање мита, бити избачени из СНС.

Глишић је, такође, најавио да ће се сваког месеца контролисати рад локалних одбора.

Како сада ствари стоје, на седници ИО СНС, која је одржана крајем прошле недеље у Новом Саду, закључено је да девет одбора СНС ње положило испит, док је 160 одбора СНС било успешно у раду, пишу "Новости".

Страначку контролу није прошла председница Скупштине општине Мерошина Сања Стајић, па јој је због непоштовања статута странке одузета партијска књижица. Такође, искључен је и први човек Алибунара Предраг Белић, због сумње у умештаност у махинације са државним земљиштем, а у овом месту је распуштен одбор, наводе "Новости".

Исти потез, додаје лист, повучен је и у Кули, док је страначко руководство промењено у Кладову, Косјерићу и Блацу. Неизвесна је судбина одбора у Пожаревцу, док је председник општине Лајковац прошао само са опоменом.

"Неки људи су већ замењени, а неколико њих је искључено из странке. Морам да напоменем да огроман број наших људи ради одлично у својим самоуправама и да су ти резултати видљиви на сваком кораку", објашњава Глишић.

У СНС важи правило да страначки функционери не могу имати више од две функције, али је, према речима Глишића, било појединачних случајева који нису најбоље разумели ту одлуку или су је заборавили, али су је после опомене поштовали.

"У овом тренутку нема чланова који крше ту одлуку. Када се појави такав случај, реагујемо", каже Глишић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR