Glas Javnosti

ŠAPIĆ NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA: "Moja obaveza je da budem pravedan" istakao novi gradonačelnik

Politika
Autor: Glas javnosti

Tajno glasanje odbornika u Skupštini grada upravo je završeno.

Šapić je za gradonačelnika izabran tajnim glasanjem odbornika u Skupštini grada. Od 110 glasačkih listića, uručeno je 57 i svi su glasali ZA. Nije bilo niti nevažećih listića niti PROTIV.

Pored gradonačelnika, odbornici u Skupštini grada danas su birali i članove Gradskog veća, a Vesna Vidović je izabrana za zamenicu gradonačelnika, prenosi Mondo.



Aleksandar Šapić je na konferenciji nakon glasanja izjavio da mu je "obaveza da bude pravedan gradonačelnik" i zahvalio se svima koji su glasali. Prethodno je pomenuo i svoju kandidatkinju za zamenika gradonačelnika Vesnu Vidović:

"Izuzetno mi je drago što će ona biti. Ne znam koliko ćemo uspeti da podignemo materijalna primanja, ali ćemo raditi na vraćanju dostojanstva. Mislim da je izuzetno važno da se oni koji rade sa decom osećaju dostojanstvenije", kazao je Šapić.

Podsetimo, Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da je Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda, dok je za njegovu zamenicu predložilo Vesnu Vidović.




Sednica Skupštine Grada počela je danas u 10 časova usvajanjem dnevnog reda od četiri tačke i konstatovanjem prestanka mandata pojedinih odbronika beogradskog parlamenta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR