Glas Javnosti

Sanda Rašković Ivić: Ako predsednik neće pozivam patrijarha Irineja da poseti Obradovića! Ne dozvolite da se život mladog čoveka ugasi! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić pozvala je danas patrijarha Irineja da obiđe predsednika "Dveri" Boška Obradovića koji štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine.

"Pozivam kao građanka i vernica Patrijarha da poseti Boška i da posreduje da se život mladog čoveka, oca, muža i sina ne ugasi. Ne treba Boško da bude žrtvovan i da mu drugi daju podršku podršku za žrtvu. Kad već već predsednik neće, trebalo bi da Patrijarh dođe", poručila je Rašković Ivić na Tviteru.

 

Podsetimo, lider pokreta Dveri Boško Obradović već deset dana štrajkuje glađu, a izneo je pet uslova za prekid štrajka: striktno poštovanje Rezolucije 1244; neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštitu eparhija SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija, kao i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

"Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine! I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora", napisao je Obradović pred dceset dana na Tviteru. (G. J)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR