Glas Javnosti

САДА РАТУЈУ И НА ИНТЕРНЕТУ: Специјални рат Тачија и Харадинаја се не завршава, од недавно бојно поље постао је и Фејсбук

Politika
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 08.10.2018.

Специјални рат Тачија и Харадинаја се не завршава и они се боре где год и кад год стигну, а од недавно бојно поље постао је и Фејсбук, пише косовска штампа.

Како подсећа портал КоССев, лидери владајуће коалиције на Косову урадили су нацрт резолуције за дијалог с Београдом, за који се очекује да буде предложен за помирење, такође, и са опозицијом. Тај Нацрт резолуције садржи 6 тачака, наглашавајуц́и главне принципе за учешц́е Косова у дијалогу.

О томе се најпре изјаснио тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај, који је дао детаље о резолуцији Владе о дијалогу са Србијом. У својој објави на "Фејсбуку", Харадинај је поновио да у резолуцији, такође, стоји да границе Косова остају непромењене и да се о томе не преговара.

"У тачки један и тачки шест Резолуције Владе, о којој смо се данас договорили са лидерима владајуће коалиције, јасно је дефинисано да границе Републике Косово, као независне, суверене, демократске, јединствене и недељиве државе су неприкосновене и да не може о њима да се преговара и да ће Скупштина Републике Косово, као врховна власт, са две трец́ине гласова свих својих посланика, да ратификује правно-обавезујући споразум између Републике Косово и Републике Србије," написао је Харадинај на "Фејсбуку".

У међувремену, председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи у својој последњој објави рекао је да државни интереси Републике Косово морају да увек буду изнад било које политичке партије или изборног интереса.

"Поздрављам одлуку политичких странака владајуц́е коалиције за усклађивање политичких ставова и изради заједничке резолуције у дијалогу. То је веома важно за нашу земљу да смо сви јединственији и уједињенији у заштити цивилних и државних интереса у дијалогу између Косова и Србије у Бриселу. Државни интерес Републике Косово мора увек бити изнад било које странке или изборног интереса. ХТ," написао је Тачи.

Иначе, Тачи и Харадинај већ дуже време се не слажу око тога које би трајно решење дијалога са Србијом могло да буде, посебно ако се има у виду да је Тачи тај који је с косовске стране поменуо промене граница.

Та идеја није наишла на подршку осталих званичника из Приштине, а по том питању Тачи и Харадинај су се "сукобили" већ неколико пута, преноси Б92.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 08.10.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR