Glas Javnosti

RAMPA ZA KFOR NA ADMINISTARTIVNIM PRELAZIMA! Srbi odbili predlog o zameni ROSU specijalaca: NEĆEMO U GETA

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnici opština sa severa Kosova saopštili su danas da su odbili predlog koji im je juče dat na sastanku sa komandantom KFOR-a da se albanski specijalci zamene vojnicima KFOR-a, a da jednostrana odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi.

"Sa željom da javnost informišemo  o razvoju događaja i sprečimo dezinfirmacije koje plasira Priština kako bi opravdala podizanje tenzija u srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije i slanje do zuba naoružanih formacija u naše opštine, ističemo da su gradonačelnici sa severa u toku jučerašnjeg razgovara od komandanta KFOR-a dobili predlog da se albanski specijalci zamene vojnicima KFOR-a, a da jednostrana odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi, te da sever postane srpski geto", navodi se u saopštenju gradonačelnika.

Oni dodaju da su ovakav predlog, u konsultaciji sa građanima, jednoglasno odbili.

 
"Naš narod i mi, njegovi predstavnici, nismo spremni da se saglasimo sa namerom Prištine da nas stavi u geta i ukine pravo na slobodu kretanja, koja je vrednost moderne Evrope decenijama unazad i koja bi morala da važi i za Srbe na ovim prostorima", stoji u saopštenju četiri gradonačelnika sa severa Kosova i Metohije.

Oni podsećaju da su Srbi "zbog jednostrane odluke Prištine već devet dana na protestima u Jarinju i Brnjaku i ostaće koliko god bude potrebno, jer se ne mire sa namerom Prištine da nas stave u kaveze".

"Laž je da nas pogađa nacionalnost onoga ko nam skida tablice, već sama namera da se one skinu. Pa ma koju uniformu taj neko nosio. A prisustvo do zuba naoružanih specijalaca koji prebijaju goloruke Srbe je razlog za masovnost i istrajnost našeg naroda u borbi za pravo na slobodu kretanja", poručuju četiri gradonačelnika. 

Oni su apelovali na Prištinu da vrati stanje na period pre 20. septembra ove godine, "povuče svoje do zuba naoružane formacije, i kroz dijalog sa Beogradom pronađe odgovarajuće rešenje". 

 

"Sve drugo će samo podgrejati ionako usijanu situaciju koju teškom mukom naši predstavnici drže pod kontrolom, dok se sa druge strane naš narod maltretira od ROSU specijalaca", navodi se u saopštenju.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR