Glas Javnosti

Poslanici Dosta je bilo podneli krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu

Politika
Autor: Glas Javnosti

Poslanici pokreta Dosta je bilo, na čelu sa liderom ovog udruženja, Sašom Radulovićem danas su ponovo održali konferenciju za medije iz hola Narodne skupštine.

Oni su naglasili da je sramota, kako medija koji ne obaveštavaju o kršenju Ustava Republike Srbije, tako i 242 poslanika koji nisu podržali inicijativu da se Srbija vrati u ustavni okvir.

Radulović na ovoj konferenciji objašnjava da su se pojedini poslanici obratili predsednici Ustavnog suda i republičkoj javnoj tužiteljki još 20. marta, ali da od tada nisu dobili ništa kao odgovor, osim tišine.

Shodno tome, poslanici  ovog pokreta podneli su Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv republičke tužiteljke Zagorke Dolovac i predsednice Ustavnog suda Snežane Marković zbog sumnje da su "nevršenjem službene dužnosti onemogućile najviše državne organe da reaguju povodom protivustavno proglašenog vanrednog stanja".

Radulović naglašava da je izvršen državni udar i da vanredno stanje nije smelo da se uvede bez zasedanja Narodne skupštine koja je svakako bila u mogćnosti da to uradi.

G.J.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR