Glas Javnosti

OPROBANA TAKTIKA ZA USPEH - UDARITI NA SRBE: Uoči izbora na KOSOVU, albanski LIDERI se utrkuju ko je BRUTALNIJI prema SRBIJI!

Politika
Autor: Glas javnosti

Uoči izbora koji su zakazani za 14. februar, albanski lideri na Kosovu i Metohiji utrkuju se u tome ko će više napasti državu Srbiju i čija će izjava izazvati veće tenzije u regionu.

Ovu već isprobanu taktiku je prvo primenio Ramuš Haradinaj, koji je u više navrata najavljivao referendum kojim će biti odlučeno da li će se veštačka tvorevina, takozvana država, Kosovo pripojiti Albaniji. On je čvrsto ubeđen da Srbija više ništa ne može da učini po tom pitanju.

Uviđajući kakav to efekat ima na javnost, identičnu retoriku preuzeli i Aljbin Kurti, Bedžet Pacoli, Fatmir Ljimaj, Avdulah Hoti, Isa Mustafa i mnogi drugi. Po ovome se zapravo može zaključiti da nijedan od njih nema ništa drugo da ponudi svojim biračima niti ima jasan plan i program za vođenje takozvane države, pa su u nedostatku svega toga pribegli dobro oprobanom receptu - animiranje albanske publike besmislenim i neosnovanim napadima na Srbiju.

Komandant zločinačko-terorističke organizacije OVK, Ramuš Haradinaj, tokom svoje predizborne kampanje za predsednika lažne države Kosovo je u više navrata izjavio da je neminovno da će se referendum za spajanje Kosova i Albanije dogoditi za četiri godine. Ubrzo se nadovezao i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti koji je samo nastavio da podiže tenzije između dve nacije, rekavši da će od Srbije tražiti "naplatu duga" i da će u tome insistirati na podršci međunarodne zajednice.

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj, osvedočeni zločinac koji je odgovoran za brojna ubistva i mučenja Srba u logorima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji, iskoristio je medijsku pažnju uoči izbora da optuži Srbiju za navodni genocid nad albanskim stanovništvom. Zanimljivo je to da, ni posle 21 godine od rata na Kosovu i Metohiji, svet još uvek nije video nikakve materijalne dokaze tog navodnog genocida. Šta više, ukoliko se pogleda statistika na temu populacije na Kosovu i Metohiji koju je radila Svetska banka i OSCE, jasno se može videti da nikakvog genocida nad albanskim stanovništvom nije bilo.

Foto: Wikipedia/ Printscreen

"Imajući u vidi još uvek enormno visok nivo etničke distance, zbog kojeg se svako nezadovoljstvo građana albanske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji lako pretvara u netrpeljivost prema pripadnicima nevećinskih zajednica, prvenstveno Srbima, ovakvo podizanje tenzija je naravno veoma neodgovorno. Na zvaničnom Beogradu i liderima Srba sa Kosovu i Metohiji je da ne nasedaju na provokacije, te da ne mešajući se u obračune albanskih političkih lidera očuvaju mir i bezbednost, a da visokom izlaznošću i jedinstvenim nastupom na izborima osnaže uticaj unutar privremenih institucija samouprave u Prištini" prokomentarisao je na ovu temu istoričar i analitičar Nemanja Starović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR