Glas Javnosti

NOVINAR 'BEZ DLAKE NA JEZIKU': Politički napadi na mene i ekipu KTV su iscenirani (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Članovi ekipe KTV televizije završili su pred sudijom zbog krivičnog prekršaja nepoštovanja zdravstvenih preporuka za vreme pandemije i narušavanje opšteg zdravlja.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu danas su saslušani svedoci u slučaju hapšenja ekipe KTV televizije zbog navodnog kršenja zdravstvenih propisa tokom posete gradskoj kući u vreme pandemije.

Saslušanje još četiri svedoka zakazano je za 1. oktobar nakon čega će biti doneta odluka o tome da li će krivična prijava biti odbačena ili će se krivični postupak nastaviti pred sudom.

Članovi ekipe KTV televizije uhapšeni su 26. marta pod optužbom da su prekršili zdravstvene propise prilikom boravka u gradskoj kući u vreme pandemije.
Saslušavanje svedoka koje je bilo zakazano za 31. mart otkazano je jer su svedoci bili u samoizolaciji zbog toga što su bili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom.

Saslušanje je ovoga puta obavljeno, a kao svedoci javnom tužilaštvu pristupili su Čedomir Janjić, Saša Santovac, Kosta Grbo, Aleksandra Kandić i Jasmina Pušić.
Prema rečima advokata Danijela Radića, Save Mihajlovića, saslušanjem svedoka počeo je dokazni postupak, a iz njihovih izjava jasno se vidi da optuženi Danijel Radić i Robert Bajtai nisu izvršili krivično delo za koje se terete.

Komentarišući izjave svedoka Danijel Radić je rekao da on nije počinio nikakvo krivično delo, da je ceo proces politički motivisan te da se to vidi u izjavama koje su svedoci dali pred tužilaštvom.

Prema njegovim rečima, ceo proces je unapred dogovoren u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina, a sa ciljem da se Radić zastraši kako bi prestao da iznosi činjenice o malverzacijama gradskih čelnika.

Kada je u pitanju ishod dokaznog postupka Radić je rekao da je s obzirom na to da je upoznat sa radom tužilaštva i sudstva u našem gradu, siguran u to da će, nakon saslušavanja svedoka 1. oktobra, postupak biti nastavljen i da će se naći pred sudom.

- Podsetićemo vas da je ekipa KTV televizije uhapšena nakon što je pokušala da se obrati predstavnicima gradske uprave sa pitanjima vezanim za licitaciju državnog poljoprivrednog zemljišta u vreme pandemije korona virusa. Ne želeći da odgovore na pitanja gradski čelnici su prjavili našu ekipu policiji sa optužbom da prilikom boravka u gradskoj kući nisu nosili zaštitne maske i rukavice te da su odbili da izvrše dezinfekciju. Na snimcima koje smo još tada predočili javnosti jasno se vidi da i kamerman i Danijel Radić nose zaštitnu opremu, a dezinfekciju nisu odbili jer im nije ni ponuđena - poručio je izvor KTV.

(Glas javnosti/Politikon)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR