Glas Javnosti

'Munja 2' donosi tajne dokumente! Obelodanjen snimak o dostavljanju dosije o zločinima OVK

Politika
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana (ORV) tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Nasim Haradinaj, objavio je u sredu uveče video snimak na kome se vidi osoba koja je u sedište te organizacije donela dokumenta sa izjavama svedoka, a onda pobegla, prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj je dodao da su ga u organizaciji nazvali "Munja 2 za Specijalizovana veća", prenosi Kosovo onlajn.

Predsednik ORV OVK Hisni Gucati je juče na konferenciji za medije rekao da su im dostavljeni dokumenti koji sadrže izjave svedoka, ali ne i njihova imena, kao i to da je osoba koja ih je donela pobegla.

"Nazvali smo ga "Munja 2" jer je bio brz kao munja, ali nismo mogli da saznamo o kome se radi. Dvoje naših kolega gotovo da su ga uhvatili da bi saznali koje je taj gospodin, ali je pobegao. Mi koji smo ranije, pre 10 dana, izjavili da Specijalni sud uglavnom sarađuje sa Tužilaštvom Srbije, Specijalnim sudom Srbije za ratne zločine. Dva ili tri papira koja imam ovde su na srpskom i engleskom jeziku, tako da su tužioci sarađivali sa srpskim tužiocima, jedan od njih je zamenik tužioca Suda Srbije, koji je formirao dosijee i argumente da su Albanci, navodno, počinili zločine", izjavio je Gucati na konferenciji za novinare.

https://www.facebook.com/nasim.haradinaj/posts/10223947410017272

Ranije je objavljeno da su istražitelji iz Specijalnog tužilaštva Kosova sa sedištem u Hagu oduzeli 4.000 dosijea o ratnim zločinima, koji su pre nekog vremena anonimno predati ORV OVK, navodi Gazeta Ekspres.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR