Glas Javnosti

MENJAJU DRŽAVNO OBELEŽJE: Ko sve mora na Kosovu da zameni registarske tablice i do kad

Politika
Autor: Glas javnosti

Vlasnici vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja su na Kosovu i Metohiji, imaju rok do 8. oktobra da na administrativnim prelazima ili Centrima za registraciju preuzmu nalepnice za registarske tablice kojima će prekriti oznake državnosti.

Radi se o tablicama sa oznakama PR (Priština), PZ (Prizren), KM (Kosovska Mitrovica) koje se koriste samo na severu Kosova i Metohije jer su sporazumom iz 2011. godine ukinute u sredinama južno od Ibra i koje kosovske vlasti smatraju nelegalnim.

Inače, od ponedeljka ujutru je počeo da se primenjuje sporazum o registarskim tablicama tzv režim nalepnica na osnovu kojeg se na vozilima sa srpskim registarskim oznakama stikerom prelepljuju oznake državnosti dok se takođe nalepnicom prekrivaju i oznake “RKS” na registarskim oznakama vozila sa Kosova.

Nakon 11 dana protesta građana na severu KiM koji su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak protestujući zbog odluke vlade u Prištini o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim oznakama koja ulaze na KiM i dolaska specijalnih jedinica Rosu, vest o postignutom dogovoru u Briselu na prelazu Brnjak dočekana je aplauzom.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR