Glas Javnosti

Medijski muk: Izraelske vlasti proterale Soroša

Politika
Autor: Glas Javnosti

Ovih se dana dogodio incident, a činjenica da ga mediji nisu objavili na naslovnim stranama, govori o tome koliko je sati na planeti.

Izraelske su vlasti, naime, obelodanile da su Sorošove nevladine organizacije u Izraelu – nepoželjne. Svako ko poznaje jezik izraelske politike, zna šta te reči zapravo poručuju.

Blef i protivrečje srž su multikulturalizma

Soroš je, naime, Židov, ali njegova je politika u suštini protekcionistička. Pod okriljem „institucija Otvorenog društva“ i drugih nevladinih organizacija, plasira kapital koji je zaradio uglavnom špekulacijama na tržištu deonica (berza) – na tamnoj strani kapitalističkog meseca. S kapitalistički zarađenim novcem, sada želi proklamovati socijalističke ideje globalnog internacionalizma. Ali blef i protivrečje srž su multikulturalizma – piše Boštjan Turk u dnevno.hr.

Milijarder Soroš je jedan od najaktivnijih uvoznika islama u Europu: hiljade migranata koji nedeljno prelaze Sredozemlje i pristaju negde na italijanskoj obali, u velikoj su meri “delo” njegovih organizacija, ili barem onih koje su povezane s njima. S migrantima namerava preplaviti Evropu. Njegovo je delo uništavanje zapadne civilizacije koja se temelji na hršćansko-židovskom, te grčkom i latinskom identitetu. Židovsku tradiciju, Soroš želi uništiti s istim žarom kao i hrišćansku.

NEPRAVEDNO OPTUŽENI: Izrael protiv komunizma…

Stara Evropa i mnogi njeni intelektualci često su videli u Sorošu produženu ruku izraelske države, Židova i ljude koji žele na bilo koji način stari kontinent baciti na kolena. Ništa ne može biti dalje od istine. Židovi su povezivani s globalnim komunizmom koji je, u stvari, u pozadini velike destrukcije Evrope. Uz to se može dodati promocija agende LGBT (skraćenica za: lesbian, gay, bisexual, and transgender) koje bi Židovi podržavali, zajedno s komunistima. Ponovno, sve je to neistinito.

Da Židovi nemaju nikakve veze s komunizmom sugerišu određene osnovne činjenice. Počnimo s onima koje su najskrivenije. Kada su nakon revolucije 1917. godine, boljševici preuzeli vlast u Rusiji, državom su upravljala sedmorica koji su predstavljali tzv. Lenjinov politbiro: Zinovjev, Kamenevev, Trocki, Burbov, Sokolnikov, Lenjin i J. V. Staljin. Osim dvojice, Lenjina i Staljina, svi su bili Židovi (poreklo Burbova nije određeno). Prvi, koje je Staljin dao likvidirati, bili su sinovi Izraela iz Lenjinova politbiroa. Sokolnikov je, na primer, ubijen u zatvoru.


Čak se u doba Hruščova pokazalo da je iza tog ubistva stajao NKVD, ali Hruščov nije napravio ništa da bi stvari raščistio do kraja. Ubistva židovskih članova originalnog Politbiroa, značila su uvod u formiranje primarnog totalitarizma, koji je danas poznat kao – staljinizam. J. V. Staljin je svoju političku karijeru završio s najavom najnovije čistke, a to je trebala biti čistka protiv Židova. Smrt mu je u martu 1953. godine – pomrsila planove. No, nešto je još značajnije. Židovi iz Lenjinovog politbiroa, koji su predstavljali prvu vlast u Sovjetskom Savezu i bili prve žrtve Staljinova terora, nisu bili rehabilitovani u vreme Hruščova, kada je Sovjetski Savez napravio prvu reviziju staljinizma. Doslovno se ništa nije dogodilo. Neki su bili rehabilitovani u kasnijim godinama, ali najvažniji među njima, nije bio rehabilitovan niti u Gorbačovljevo, niti u Jeljcinovo vrijeme, sve do 2001. godine. Tada je Vrhovni sud Ruske Federacije, naime, oslobodio Lava Trockog svih optužbi. Njegove su knjige ionako legalno došle među državljane Rusije u to vreme.

Židovska je zajednica nacionalna, komunizam – internacionalan

Ali, to je sasvim logično. Židovi i Izrael su bili prirodni neprijatelji komunizma. Židovska je zajednica nacionalna, komunizam – internacionalan. Židovska zajednica gaji vrednosti osobne odgovornosti i uspeha. Vera je za Židove važnija od bilo čega drugog. Za Sovjetski Savez je ateizam bio službena „religija“, a vera nešto što je trebalo biti procesuirano. A pri tome nisu videli razliku između hrišćanstva, židovstva i islama. Nije neobično da je Sovjetski Savez bio uvek u ratu s Izraelom. Izraelci su se, posebno za vreme Hladnog rata, uvek branili protiv sovjetskog užja, s kojim su bili opremljeni arapski sateliti Sovjetskog Saveza, koji su često gravitirali nesvrstanima, posebno Titu. Tito je, naime, bio zaštitnik arapskog terorizma, od Abu Nidala do Alija Agcae, kao što to prikazuju najnoviji arhivski izvori. Sovjetski Savez više ne postoji. A Evropa i Izrael imaju zajedničkog neprijatelja. To su oni koji se pod maskom "filantropije" krijumčare preko Mediterana ili vode rat na svojim obalama. Sve dok su Židovi, Židovi – to će tako i biti, jer su im kroz celu istoriju ljudi poput Sorosa uzrokovati najviše problema

Kada bi Europa shvatila tu lekciju, bilo bi lakše.

Izvor: croativ.net

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR