Glas Javnosti

MARINIKA TEPIĆ OPTUŽILA SINIŠU MALOG: Bratu Ane Brnabić dao 313 miliona dinara iz budžeta!

Politika
Autor: Glas javnosti

Firmi "Aseko" , čiji je jedan od direktora Ivan Brnabić, brat srpske premijerke, dodeljeno je u julu ove godine 313 miliona dinara iz budžeta! To je danas izjavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Novac za privrednike, poljoprivrednike, majke, profesore, lekare se nalazi u džepovima bratije Brnabić i Kisić. Odnosno u džepovima onih koji su najbliži vlasti. Novca za privredu i poljoprivrednike u doba krize nema zato što je ministar finansija Siniša Mali u julu ove godine dao 313 miliona dinara iz budžeta firmi rođenog brata Ane Brnabić”, navela je Tepić.

Ona je zatim dodala da je Ministarstvo za rad dodelio 692 miliona dinara za posao firmi Aseko.

-Još jedan član Vlade, odgovoran Ani Brnabić, dodeljuje novac firmi njenog brata, dok nema novca za lečenje zaraženih od koronavirusa. Takođe, firma EMS je julu, u vreme krize, dodelila 25 miliona evra firmi Aseko, ističe Tepić.

Tepić je dodala i da je Ministarstvo zdravlja potpisalo ugovor i sa firmom Nites, gde je jedan od direktora brat ministarke za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

-Brat Darije Kisić je direktor firme Nites. Ministarstvo je potpisalo ugovor na 53 miliona dinara sa Telekomom, a to državno preduzeće je taj novac podelio sa firmom Nites u kojoj je direktor rođeni brat ministarke Kisić, navela je Tepić, dodajući da je sada i jasno gde je novac penzionera.

-Ovde je jedan zanimljiv ugovor koji je potpisao Fond za penzijsko invalidsko osiguranje. Potpisao ga je jedan od najboljih drugova sina Aleksandra Vučića – Relja Oganjanovića. On je dodelio Telekomu 312 miliona dinara u junu 2020. godine. Dok je ova zemlja zaista krizi tokom pandemije i epidemije, evo gde je odlazio novac penzionera nad čijom sudbinom plače Vučić, kazala je Tepić, navodeći da zbog takvih stvari nema pomoć građanima.

-Važnije je da napune džepove bratije i partije. Konkretno, bratije Brnabić i Kisić. Ana Brnabić će izigravati i pet fikusa ako treba, samo da je još jedan dan vlasti i da firma njenog brata može da dobije još jedan ugovor, poručila je Tepić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR