Glas Javnosti

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Беспилотне летелице Кфора снимиле моменат убиства Оливера Ивановића?

Politika
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 16.05.2018.

Моменат убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића у Косовској Митровици највероватније су забележиле камере беспилотних летелица Кфора, пишу "Новости".

Међутим, како наводи тај лист, тих снимака нема у истрази.

Реч је о новом детаљу тог убиста које се догодило пре четири месеца, истичу "Новости"

Извори "Новости" се питају како је могуће да нема видео-записа из дронова војне мисије, ако се зна да су две летелице малтене непрекидно на небу изнад Митровице? Сумњу буди и објашњење из истраге да 16. јануара, када је испред канцеларија своје странке убијен Иванови', сателити нису могли да сниме убиство Ивановића, јер је била густа магла, иако метеоролози могу непобитно да докажу да је тог јутра видљивост била - добра.

Оливерова супруга Милена, за "Новости" каже да је Специјално тужилаштво у Приштини, које води истрагу, још није позвало да приложи изјаву, али очекује да ће је се сетити:

"Нажалост, и после четири месеца од убиства немам ништа ново да кажем. Никаквих информација немамо. Свакако нећемо мирно посматрати и чекати да се заборави. Питања ћемо постављати све док не добијемо одговор ко је убио Оливера", каже она.

Истрагом су незадовољни и из Грађанске иницијативе Србија, демократија правда, који су данас саопштили да свима све више постаје јасно да је убиство њиховог лидера Оливера Ивановића политичко.

"Четири месеца нема никаквих информација ни детаља о убиству, позивају се и саслушавају чланови ГИ 'СДП' и чланови породице, док од главног кривца за гнусни злочин ни трага", наводи се у саопштењу.

Додаје се да се ствара утисак да се процес враћа на почетак и да се разводњава све с циљем да се убица никада и не пронађе.

"И даље имамо оптужбе власти из Београда и Приштине без конкретних доказа и чињеница, а од представника међународне заједнице на Косову имамо само амбасадора Велике Британије и амбасадора Швајцарске који су се јавно огласили и изнели своја виђења ствари, док је америчка амбасада и даље нема...", навео је СДП.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR