Glas Javnosti

Korupcija u DRŽAVNOM VRHU: Više od 65 kosovskih ZVANIČNIKA pod istragom!

Politika
Autor: Glas javnosti

Šaip Havoli, direktor Agencije za borbu protiv korupcije, izjavio je da se više od 65 zvaničnika i bivših viših zvaničnika na Kosovu nalazi pod istragom zbog korupcije.

-Među osumnjičenima su zamenici premijera, ministri i zamenici ministra, gradonačlenici, članovi upravnih odbora i drugi- rekao je Havoli za Radio slobodna Evropa.

Među zvaničnicima osumnjičenim za korupciju su i šefovi kabineta na lokalnom i centralnom nivou, direktori odeljenja, odbornici u skupštinama opština, visoki zvaničnici na centralnom i lokalnom nivou, kao i stalni sekretari u nekim ministarstvima.

Najviše osumnjičenih je radilo u periodu bivše vlade od 2017. do 2019. godine.

Rekao je da borbu protiv korupcije umnogome pogađa nedostatak političke volje, kao i da se Agencija susreće sa različitim oblicima korupcije od najblažih gde spada zapošljavanje, do najtežih gde spada zloupotreba položaja.

Havoli je istakao i da u borbi protiv korupcije postoji stagnacija u svim segmentima.

- Tokom ove godine rešili smo veliki broj slučajeva. Do sada smo višim zvaničnicima u relevantnim tužilaštvima poslali 65 slučajeva sa krivičnim prijavama. Ovo je samo približan broj. Poslali smo 20 pisama kosovskoj policiji i drugim institucijama za dalje istrage, za slučajeve koje premašuju mandat agencije - rekao je Havoli.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR