Glas Javnosti

KOLIKA JE IZLAZNOST DO PODNE? Biračka mesta PRAZNA?

Politika
Autor: Glas javnosti

Izlaznost na referendumu o ustavnim promenama danas do podne bila je 8,9 odsto, saopšteno je na drugoj konferenciji za novinare Republičke izborne komisije (RIK).

Izlaznost u regionu Beograda je 7,89 odsto, izjavio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević na konferenciji u RIK.
U Vojvodini je do 12 sati glasalo 11,7 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije odsto 7,74 i u regionu Južne i Istočne Srbije 8,4 odsto. Kovačević je poređenja radi, naveo da je izlaznost do podneva na parlamentarnim izborima 21. juna 2020. bila 18,01 odsto, kada je konačno glasalo 48,93 odsto birača.
Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević naveo je da su dva biračka mesta zatvorena, pošto nedostaju izvodi iz biračkih spiskova i da je policija preuzela slučaj. Reč je o, kako je rekao, biračkom mestu u Prokuplju broj 72 i u Koceljevi, mesto broj 13. On je rekao da glasanje na referendumu prati ukupno 2.345 posmatrača, od toga 2.333 domaća, a ostali su iz Rusije. Sledeća konferencija za novinare RIK o preseku izlaznosti je u 15 sati. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR