Glas Javnosti

KILOMETARSKE KOLONE NA JARINJU, NAPETOST RASTE! Dovlače interventnu na sever Kosova (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Drama na administrativnim prelazima, na severu Kosova i Metohije, Jarinje i Brnjak, i dalje traje. Od jutros vlada opsadno stanje, kada je oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu raspoređeno na prelazima, i oduzima srpske tablice.

Privremene albanske institucije na Kosovu i Metohiji dovlače interventne policijske jedinice iz Đakovice, Prizrena, Peći i Gnjilana u Prištinu sa ciljem da krenu na sever KiM, nezvanično saznaje Informer.

Prema istim saznanjima, plan Prištine je da grupiše dovoljno sprecijalaca pod punom ratnom opremom i uputi ih na sever Kosova i Metohije.

Na prelazima je stvorena kilometarska kolona, a napetost raste.

 

Prema najnovijim informacijama koje je Igor Simić iz Srpske liste preneo, trenutno je oko 300 vozila Srba na Jarinju i više od 100 na administrativnom prelazu Brnjak.

- Blokirane su obe saobraćajne trake i saobraćaj je u blokadi - rekao je on i dodao da se jutros održane hitne konsultacije članova Srpske liste.

 

Kako javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije.

Oni su zaustavili sauobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR