Glas Javnosti

КАСНО... МАРКО... КОСОВО: Ђурић "запретио" прекидом сваког дијалога са Приштином, ако се под хитно не пусте ухапшени Срби

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 10.07.2018.

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да уколико Срби који су ухапшени код Гњилана не буду пуштени до вечерас дијалога Београда и Приштине "неће бити још дуго".

"Уколико до вечерас не буду ослобођени, наша порука је да дијалога неће бити и неће га бити за дуго времена. И то је порука и председника Александра Вучића и порука коју смо пренели и представницима Европске уније", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да су ухапшени начелник Косовско-поморавског округа Радован Стојковић, директор филијале Националне службе запошљавања Јован Денић, припадник Војске Србије који живи на Косову а ради у Врању Ненад Стојановић и браћа Александар и Предраг Ђорђевић, од којих је један активан а други пензионисани припадник МУП-а Србије.

Ђурић је рекао да је њихов једини грех тај што нису подржали формирање војске Косова или су се јавно противили формирању те, како се изразио, накарадне формације.

"Напад је извршен на бруталан начин, по опробаном сценарију, и десио се потпуно супротно свему што је договорено на последњем састанку председника Вучића и Федерике Могерини када је договорено да се овакве ствари више неће дешавати, а Албанци су преузели обавезу да ће се према нашој страни и нашим људима односити са поштовањем, а то је својим присуством и речју гарантовала и Могерини", рекао је Ђурић.

Он је додао да је споразум и договор на тај начин погажен и да је порука Београда да они сместа морају да буду ослобођени.

Ђурић је рекао да тај акт косовске полиције сматра узимањем талаца.

Косовска полиција потврдила је раније данас да је у региону Гњилана ухапсила пет особа због делатности против уставног поретка и безбедности Косова, а акција је спроведена на неколико локација.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR