Glas Javnosti

ЈАВИЛИ СЕ И БУГАРИ: Не игнорисати вољу грађана Македоније - више од 90 одсто категорично се изјаснило за евроатлантске интеграције

Politika
Autor: Глас јавности / ФоНет / од 01.10.2018.

Више од 90 одсто грађана Македоније категорично се изјаснило за евроатлантску интеграцију, саопштило је данас Министарство иностраних послова Бугарске и оценило да губљење времена није у интересу ни Македоније нити региона.

„Политичка елита нашег суседа мора да покаже зрелост и да нађе начин да реши тешке проблеме. Залог је будућност државе и будућност свих њених грађана“, наводи се у саопштењу бугарског министарства.

Према оцени из тог саопштења, референдум је највиша демократска пракса, са израженом вољом оних коју учествују и оних који не учествују на њему.

Грађани имају слободан избор и више од 90 одсто гласача на овом консултативом референдуму се изјасило да је категорично за евроатлантску интеграцију.

Бугарско министарство сматра да гласови грађана не могу да се игноришу и поручује да ће Бугарска наставити да подржава „браћу и сестре у Македонији и интеграцију државе у ЕУ и НАТО“.

Глас јавности / ФоНет / од 01.10.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR