Glas Javnosti

"ИЗНЕНАЂЕЊЕ": Доктор Зоран Радојичић нови градоначелник Београда

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 07.06.2018.

Одборници Скупштине града Београда изабрали су Зорана Радојичића за градоначелника Београда, док су за његовог заменика изабрали досадашњег градског менаџера Горана Весића. За избор Радојичића и ново руководства гласала су 63 одборника.

Београдски одбор Српске напредне странке (СНС), која је освојила највише гласова на изборима у марту, одлучио је да за градоначелника Београда предложи хирурга и директора Дечје болнице у Тиршовој Зорана Радојичића, који је био носилац листе СНС-а, док је за његовог заменика предложен Горан Весић.

Новоизабрани градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио једа ће бити градоначелник свих грађана - оних који јесу и оних који нису гласали за њега.

Радојичић је у првом обраћању након избора за градоначелника Београда казао да ће дати све од себе да Београд буде град у којем ће сви грађани да осећају побољшање живота.

"Пред нама је тежак задатак, да достигнемо циљеве обећане у кампањи", рекао је Радојичић и додао да је узбуђен зато што је изабран за градоначелника Београда.

Он је казао да је свестан и да ће се трудити да оправда указано поверење.

Истакао је да је он човек компромиса и да сматрада да има простроа да сви заједно нађу заједничке интересе.

"Ово је изузетна част. Човеку се десе неке ствари које не планира... Изузетно сам задовољан и срећан", казао је новоизабрани градоначелник.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR