Glas Javnosti

Ivica Dačić: 'Srbija se NIKADA nije MEŠALA u unutrašnja pitanja Crne Gore, za razliku od ALBANSKIH POLITIČARA'

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je izjavio večeras da se Srbija nikada nije mešala u unutrašnja pitanja Crne Gore, na osnovu optužbe crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

-Za razliku od Rame, Haradinaja i drugih albanskih političara, kao i muslimanskih lidera, Srbija, pa ni njen predsednik Aleksandar Vučić, nijednom se nisu mešali u unutrašnja pitanja Crne Gore- rekao je Dačić.

- Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju, već Rama i ostali, a to onda, po Milu Đukanovicu, nije mešanje u unutrašnje stvari. Srbiju pitanje vlasti u Crnoj Gori ne interesuje, interesuju nas samo prava i slobode srpskog naroda koga u Crnoj Gori ima oko 29 odsto, kao i polozaj Srpske pravoslavne crkve, čija imovina i svetinje su bili meta napada crnogorske vlasti - rekao je Dačić.

 
On je istakao da je to legitimno pravo Srbije po svim međunarodnim konvencijama.

 
- A sve sa ciljem da srpski i crnogorski narod žive u miru i bratskoj slozi kao što su vekovima živeli. Sramotno je da Milo Đukanović napada Srbiju i Aleksandra Vučića za mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore, dok se on najdirektnije umešao u unutrašnje stvari Srbije, priznavši Kosovo - dodao je Dačić.

Srpski ministar je naglasio i da je vreme da Đukanović prestane da plaši Crnu Goru navodnim srpskim hegemonizmom, dodajući da je ta taktika propala na izborima.

 
- Pre 30 godina Milo Đukanović je izjavio da se ponosi srpskim poreklom i crnogorskom državnošću, da li je lagao tada ili laže sada? - rekao je Dačić, dodajući da je ''to pitanje za narod i građane Crne Gore''.

- Jedino što Srbija ne da jesu laži o navodnom mešanju Srbije i Vučića i velikosrpskoj politiici. Na kraju, zašto Đukanoviću smeta, kako on kaže, velikosrpski trougao Beograd, Banjaluka i Podgorica, a ne smeta mu, čak ga i podržava, velikoalbanski četvorougao Tirana, Priština, Skoplje i Podgorica? Svima je to izgleda jasno zašto - poručio je Ivica Dačić.

Đukanović je u večeras objavljenom intervjuu za Njuzmaks Adria optužio Vučiha za jaku medijsko-političku agresiju Beograda, jer je, kako tvrdi, srpski predsednik "davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori"

(Glas javnosti/Blic.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR