Glas Javnosti

Hašim Tači: Kosovo već ima iskustvo u poštovanju sudskih odluka (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Pedsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači poručio je da Kosovo već ima dragoceno iskustvo u poštovanju sudskih odluka.

Taći  je poručio na Fejsbuku  da prihvata i da će poštovati odluku kosovskog ustavnog suda, koji je privremeno, do 29. maja, suspendovao njegovu odluku o davanju mandata za sastav nove vlade Avdulahu Hotiju iz Demokrastkog saveza Kosova.

"Upravo sam obavešten o odluci Ustavnog suda Republike Kosovo. Kao predsednik Republike Kosovo, u potpunosti ću poštovati ovu odluku. Kosovo već ima dragoceno iskustvo u poštovanju svih odluka i presuda Ustavnog suda. Ovo iskustvo je jak dokaz vladavine zakona u Republici Kosovo", napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

On je istovremeno pozvao sve političke partije i pojedince da, kako je naveo, budu oprezni u skladu sa Ustavom Republike Kosovo.

https://www.glas-javnosti.rs/politika/tacijeva-odluka-o-mandataru-morace-da-saceka-7750

Ustavni sud u Prištini suspendovao je danas privremeno, upravo do do 29. maja, tu odluku predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, prenela je prištinska Gazeta Expres. Kako navode tamošnji mediji Ustavni sud u Prištini jednoglasno doneo tu odluku.

Sud je zapravo prihvatio zahtev Pokreta Samoopredeljenja da se donese privremena mera do konačne odluke tog suda o odluci Tačija.

https://www.glas-javnosti.rs/politika/taci-dao-mandat-hotiju-za-formiranje-vlade-5055

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR