Glas Javnosti

Grenel u Beogradu poručio: 'Ovo nisu reči na papiru, već posao za ljude! Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa'

Politika
Autor: Glas javnosti

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.

- Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da u prvi plan mogu da se stave privreda i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovornim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive- poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.

 Kako je rekao, predsednik i SAD veruju u snagu privatnog sektora, da način razmišljanja „spolja“ doprinese da i vlada shvati na koji način privatni sektor može da „cveta“.

- Simbolika u političkim razgovorima nikada neće moći ljudima da plati kiriju, to radi privatni sektor -  rekao je Grenel.

Ono što je postignuto u Vašingtonu deluje i jeste veliko, istakao je Grenel.

- Simbolika jeste značajna, ali se tiče otvaranja radnih mesta. Neka nas narod Srbije smatra odgovornim da reči na papiru nisu dovoljne dok ne dođe do masovnog otvaranja radnh mesta, do ekonomskog razvoja i dok porodice ne počnu da ostaju u ovom regionu - rekao je Grenel.

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler istakao je posle sastanka u Ambasadi SAD sa predstavnicima Privredne komore Srbije i tzv. Kosova, da čestita na hrabrosti što su se Beograd i Priština „odlučili za narod, a ne za politiku“.

Boler je ukazao da je u Srbiju doputovao sa još pet drugih američkih agencija:

- U našoj delegaciji ovde je kompletna ekonomska moć američke vlade - istakao je šef DFC.

 Kazao je da ekonomska normalizacija znači investicije i otvaranje radnih mesta, mogućnost da se razmišlja kakva bi budućnost mogla biti, umesto da budemo blokirani u prošlosti.

Boler je istakao da ovo nije situacija da jedna zemlja dobija, a druga gubi, već je u pitanju da svi imaju koristi i da ovo donosi novac ljudima.

Predsednik Privedne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na uspešan način promenio pristup rešavanju složenih i teških tema i odblokirao proces saradnje.

- Zahvaljujući tome danas i pričamo o biznisu i zajedničkim interesima, a ne o onom što nas deli - rekao je Čadež posle sastanka predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, i zahvalio Grenelu na tome.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR