Glas Javnosti

Godfri: Odnosi Srbije i SAD sve bolji

Politika
Autor: Glas Javnosti

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri napisao je danas na svom Tviter nalogu da je imao sjajan razgovor sa sprskim zvaničnicima o odnosima između SAD i Srbije i izrazio uverenje da će zajedno biti jači i ispisati novo poglavlje prijateljstva dve zemlje.

Sjajan razgovor sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministrom Brankom Ružićem i potpredsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Marinkovićem, napisao je Godfri na svom Tviter nalogu.

“Zajedno ćemo biti jači od Кovida 19 i ponosno ispisati novo poglavlje našeg prijateljstva”, napisao je američki ambasador.

Godfri je rekao da su današnji razgovor sa vodećim predstavnicima američko srpske privredne komore bili veoma sadržajni.

“Svojim neposrednim doprinosom i stručnošću, kompanije pomažu ljudima da se bore sa krizom. Održati ih u dobrom zdravlju biće ključno za predstojeći oporavak nakon #COVID19”, napisao je Godfri.

Godfri se zahvalio Кongresu srpsko-američkog prijateljstva (КSAP) na prilici da se obrati polaznicima srpsko-američke akademije za lidere.

Dačić je, na predavanju “Srpsko-američki odnosi nekad, sada i u budućnosti” u okviru Srpsko-američke akademije za lidere, istakao da su u kritičnim trenucima Srbija i SAD bile zajedno na pravoj strani istorije, a da je odnos dve zemlje “dobar osnov za optimističan pogled u budućnost” i u trenutku pandemije kovid-19.

Ministar Ružić je na svom Tviteru napisao da je osnivanje srpsko američke akademije za lidere zahvaljujući КSAP-u doprineti sticanju znanja o američkom sistemu, pravnom poretku, ekonomskim odnosima i kultuloroškom kontekstu, ukazujući da što više znanja to su bolji odnosi dva naroda.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR