Glas Javnosti

Dragan Šutanovac: Model crnogorske opozicije predlagali smo pre pet godina, ali zbog ličnih ambicija i sujeta to nije bilo moguće

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik Demokratske stranke i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da pozicija ima sve manje vremena da se dogovori o svom budućem delovanju, te zbog toga ne isključuje mogućnost još jedne bojkot kampanje, jer, kako kaže, pojedini opozicionari još uvek kalkulišu da li imaju šanse da osvoji Beograd.

Komentarišući odluku Srbije da povuče svoje trupe iz zajedničkih vojnih vežbi sa Rusijom i Belorusijom, Šutanovac, koji već dve godine predsedava Savetom za strateške politike, ističe da Srbija, ukoliko odlučna da ide u pravcu učlanjenja u EU, mora da izbegne “minska polja” koja će se pojaviti na tom putu.

Govoreći o inicijativi Borisa Tadića da se partije dogovore o zajedničkom izlasku na izbore u više kolona kaže da se ta ideja aktualizovala nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

- Priča o više kolona na parlamentarnim i lokalnim izborima kao i jednim kandidatom opozicije na predsedničkim izborima većini lidera opozicije pala je na pamet nakon izbora u Crnoj Gori, iako smo to predlagali i pre pet godina. Prva šansa za potvrdu te priče su bili predsednički izbori kad smo imali kandidata koji je mogao da uzdrma vlast na izborima, ali i da napravi odličan rezultat na budućim parlamentarnim. Međutim lične ambicije i sujete su dovele do toga da se opozicija podeli na više kandidata što je rezultiralo pobedom Vučića u prvom krugu. I danas kada se ta inicijativa ponovo pokreće, ne mogu a da ne primetim da se pozicije nisu promenile. Na poziv Tadića rukovodstvo Demokratske stranke se odazvalo tako što su za svog predstavnika odabrali Janka Veselinovića i time pokazali svoj odnos, ne samo prema Tadiću, već i prema građanima i članstvu koji očekuju da se opozicija uozbilji ako već nema plan i rešenja, naveo je Šutanovac između ostalog.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR