Glas Javnosti

ДЕСЕТ ГОДИНА ЈЕ ПРОШЛО КАО ТРЕН: Напредњаци прославили ДЕЦЕНИЈУ ПОСТОЈАЊА, у којој су, према Вучићу, "грађани почели ВИШЕ ДА ЦЕНЕ СЕБЕ"

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 22.10.2018.

Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић је поводом десете годишњице оснивања СНС рекао да су најтежи тренуци у његовој политичкој каријери били када се плашио реакције грађана, попут потписивања Бриселског споразума и сманења плата и пензија.

Он је у интервјуу за "Курир" казао да је "један од најтежих тренутака" од оснивања те странке био када је отишао у Косовску Митровицу, да грађанима објасни потписивање Бриселског споразума.

"Тамо сам дочекан повицима и звиждуцима, али сам обећао да ћемо се држати тог споразума и, као што видите, ми га се држимо, а Приштина бежи од њега. И тада сам знао да доносим тешку одлуку која ме може коштати, али нисам бежао од ње, и испоставило се да сам био у праву", рекао је Вучић.

По његовим речима, његова друга тешка одлука била је о смањењу плата и пензија, и доношење новог Закона о раду, пошто је "знао да ће свима бити крив и да ће ме осуђивати", али је додао да су захвалујући тој одлуци консолидоване државне финансије.

Вучић је оцено да су грађани почели "више да цене себе, нашу историју и страдања", зато што се сада обележавају годишњице НАТО-бомбардовања 1999. године, избеглиштва Срба из Хрватске након операције "Олуја" и страдања у логору Јасеновац.

 

Глас јавности / Н1 / од 22.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR