Glas Javnosti

DEMOKRATE PROTIV DEMOKRATA: Isključeni funkcioneri DS su uvreda za demokrate i sramota za stranku

Politika
Autor: Glas javnosti

Četiri funkcionera Demokratske stranke (DS) isključeni su iz iste, a važeće rukovodstvo stranke tvrdi da to nema veze sa stranačkim izborima i da su oni osramotili stranku svojim delima.

Naime, zamenik predsednika DS Dragana Rakić izjavila je da četvorica funkcionera, članova frakcije koja je u sukobu sa rukovodstvom, nisu isključeni zbog drugačijeg mišljenja već svojih konkretnih postupaka.

- U DS su propisana pravila ponašanja, a ne pravila mišljenja. Niko nije isključen zbog toga što drugačije misli, ili govori, već zbog onog što je učinio - rekla je Rakić.

Kako je navela, oni su isključeni,između ostalog, i zbog nasilnog prekidanja sednice Glavnog odbora, kojim su osramotili stranku i uvredili svakog demokratu, a ne zato što su nešto rekli, ili zato što misle drugačije nego većina u stranci.

Iz stranke su isključeni Branislav Lečić, Balša Božović, Slobodan Milosavljević i Radoslav Milojičić Kena.

Kandidat frakcije za predsednika DS Branislav Lečić izjavio je da je isključenje njega i ostalih, u direktnoj vezi sa stranačkim izborima 26. septembra.

Prema njegovim rečima, izbore, koje je zakazala ta frakcije, nikakve odluka neće pomeriti, jer su se članovi DS probudili i spremni su da odlučuju o sopstvenoj budućnosti.

On je rekao da predsednik DS Zoran Lutovac stranku pretvara u nedemokratsku, autoritarnu, populističku i u osnovi desničarsku, da misli da je on sam partija, ali da zaboravlja pritom da nije novi Tito i da je stranka sada po rejtingu ispod jedan odsto.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR