Glas Javnosti

Dačić poručio nemačkim poslanicima: Članstvo u Evropskoj Uniji OSTAJE PRIORITET Srbije!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ivica Dačić predsednik Narodne skupštine izjavio je u razgovoru sa savetnicima poslanika Bundestaga da članstvo Srbije u Evropskoj uniji ostaje spoljnopolitički prioritet Srbije i da je Srbija spremna da nastavi proces neophodnih reformi kada se za to steknu uslovi i da se nada da će imati podršku Nemačke na tom putu.

Dačić je primio grupu savetnika nemačkih poslanika koji su u studijskoj poseti Srbiji, na čelu sa Karstenom Buholcom, šefom kancelarije poslanika nemačkog Bundestaga Guntera Krihbauma, saopšteno je iz Skupštine Srbije.


Kako se navodi, Dačić je istakao da je poslanička Grupa prijateljstva sa Nemačkom u ovom sazivu imala 99 članova, što svedoči o interesu za razvoj saradnje sa kolegama iz Bundestaga.

Na sastanku je razgovarano je o uobičajenim skupštinskim aktivnostima tokom redovnih zasedanja, kao i o funkcionisanju i radu različitih službi.


Buholc je rekao da će poseta doprineti jačanju parlamentarnih kontakata i radnih veza, kao i da je korisna za bolje upoznavanje sa potrebama i prioritetima regiona, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od zlatan u 04.05.2022 20:53:42 h
     0 
dobro