Glas Javnosti

ДАЧИЋ: "Хистерија око Додикове изјаве о уједињењу РС и Србије показују огромно лицемерје; Србија није довољно мала да за неке не би и даље била сувише велика"

Politika
Autor: Глас јавности / Ало.рс / од 01.06.2018.

Потпредседник Владе Србије и министар спољнх послова, Ивица Дачић, жестоко је данас реаговао поводом, како каже, најновије хистерије која влада због изјаве Милорада Додика о могућем уједињењу Републике Српске и Србије, што показује све размере огромног лицемерја.

У изјави за Тањуг Дачић каже да Додика због те изјаве нападају Денис Звиздић и остали Изетбеговићеви следбеници који су само пре неки дан "давали Босну и Херцеговину у аманет Турској".

"Високи представник (Валентин) Инцко каже да је БИХ међународно призната дрзава и да ентитети немају право на отцепљење", подсећа Дачић и пита:"А зар Србија није била међународно призната држава и зар Косово није било покрајина која нема право на отцепљење".

Министар констатује да с тим у вези има милион: "Зашто".

"А што се нико не огласи на укидање границе између Албаније и Косова, што нико не осуди нападе на српску децу и свештенике на Косову, што ћуте на Харадинајеву изјаву да је даљи дијалог бесмислен, што не терају Раму да се изјасни о Косову, као што Вуцица питају за Републику Српску", навео је Дачић, истакавши:

" Милион пута зашто. Зато што подржавају великоалбански национализам и стварање унитарне муслиманске државе у Босни и Херцеговини. Изгледа да ни после свега што су урадили Србији, Србија, ипак, није довољно мала да за неке не би била и даље сувише велика".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR