Glas Javnosti

"Цена моје борбе огледа се у чињеници да су ми најмилији рекли да сам УПРОПАСТИО СВОЈ и ЊИХОВЕ ЖИВОТЕ"

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 22.10.2018.

Лидер Покрета слободних градана (ПСГ) и Грађанског блока 381 Саша Јанковић оценио је да појединци на власти "пројектују своје особине" на политичке противнике како би обесхрабрили грађане за политичко ангажовање.

Он је у ауторском тексту за лист Данас о кампањи у таблоидима и злоупотреби медија, оценио да власт користи "сваку институцију државе коју су заробили и медиј којим су овладали", како би политичке неистомишљенике "оклеветала, осрамотила, ако треба и елиминисала".

"(Председник Србије) Александар Вучић створио је армију која се не надмеће идејама, аргументима, радом, истином", казао је Јанковић и додао да је циљ да грађани кажу "сви су они исти".

Он је оценио да је епитет "убице" добио након што је, као заштитник грађана покренуо истрагу инцидената током "Параде поноса" 2014. године, када је Жандармерија претукла брата председника Србије Андреја Вучића, након чега је дуже од "годину дана, сваког дана узастопце" био на насловним странима и информативним програмима.

Говорећи о пресуди коју је неправоснажно добио против Информера због његовог довођења у везу са самоубиством цимера из студентских дана, Јанковић је казао да је цена његове борбе то што су му "најмилији рекли да је упропастио свој и њихов живот".

Јанковић је констатовао да ће "Србија прогледати када будемо политичком деловању и активизму дали достојанство и виши циљ", а да ћемо без тога "заувек живети у сиромаштву, криминалу и без смисла, упропашћених живота".

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR