Glas Javnosti

BOJA SAKOA ANGELE MERKEL PORUČUJE SVE! OD TOGA U KAKVOJ KOMBINACIJI će sleteti u Beograd prepoznaćemo poruku posete

Politika
Autor: Glas javnosti

Osim što je vest da dolazi u Srbiji, oči javnosti su uprte i u boju sakoa koju će nositi nemačka kancelarka. Angela Merkel boje svog sakoa određuje prema svom raspoloženju kao i u zavisnosti gde ide, sa kime se tog dana sastaje. U njenom oblačenju krije se tajna, pa se pitamo u kakvim tonovima će sleteti u Beograd.

U prethodnoj poseti Srbiji nemačka kancelarka je bila u svetlo crvenom sakou, koji je rezervisan za sastanke gde bi trebalo da bude manje formalna atmosfera, bez teških tema za razgovor.

Odevne komade u ovoj boji, ali i crvenoj i žutoj, Merkelova često oblači za “unutrašnje” prilike, odnosno kada je u Nemačkoj.

Čvrst stav, kratka plava kosa, neizostavni sako i pantalone u kombinaciji sa ravnim cipelama i diskretnim nakitom ono su po čemu ćemo definitivno pamtiti ženu koja je godinama jedan od glavnih simbola Nemačke.

Za njen stil mnogi kažu da je uvek isti, možda čak i pomalo dosadan. Od proverene kombinacije koja je njen zaštitni znak nikad ne odustaje, a jedino što se menja je boja njenog sakoa, koja poslednjih godina izaziva veliku pažnju stručnjaka za govor tela.

Odnos između Angele Merkel i sakoa sa tri dugmeta je jedna lepa "ljubavna priča". Navodno, od toga koju boju sakoa kancelarka nosi, zavisi i poruka koju želi da pošalje - mir, optimizam, ozbiljnost, strogoća, ležernost...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Angela Merkel (@bundeskanzlerin)

Merkelova bira mirnije boje za formalne nacionalne događaje, dok su jarke boje rezervisane za međunarodne ili manje formalne događaje. Za siv sako opredeljuje se za sastanke jedan na jedan  , dok bež i belo oblači kada želi da pošalje poruku mira.

 

Plavu boju voli da nosi na putovanjima u inostranstvo. Pre svega, ova boja joj veoma dobro pristaje, a prema stručnjacima ona odaje utisak objektivnosti, skladnog reda i važnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Angela Merkel (@bundeskanzlerin)

- Angela preferira ružičastu, narandžastu i ljubičastu boju tokom neformalnih sastanaka kako bi izrazila optimizam, radost i otvorenost - kaže stručnjak.

Crvena boja simbolizuje moć i energiju, pa Merkel nikada ne vodi partijske pregovore u sakou ove boje. Ovo ne može biti slučajnost, već suptilan potez moći.

Bez obzira na stil, ono što je sigurno je da je odlazeća kancelarka promenila ne samo političke, već i modne standarde tokom svoje vladavine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće danas domaćin nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, čiji mandat se privodu kraju, ali su bez obzira na to njen boravak u Beogradu i razgovori koje će imati snažan signal da Srbija i region ostaju visoko na agendi Nemačke, kao i da je ta poseta priznanje za razvoj Srbije.

Predsednik Vučić je do sada više puta izrazio zahvalnost Merkelovoj za sve što je činila za Srbiju dok je bila na funkciji kancelara Nemačke.

Merkelova je, rekao je više puta predsednik Vučić, mnogo učinila za Srbiju, posebno kada je reč o nemačkim investicijama u zemlji

Kancelarka, koja posle Beograda ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, u Beogradu će boraviti najduže i za to vreme će imati niz sastanaka.

Ona će na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” stići nešto posle 16 sati, gde će joj biti priređen doček, a ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prvi sastanak kancelarke Merkel i predsednika Vučića planiran je odmah po njenom dolasku i svečanom dočeku, koji će biti priređen ispred Palate Srbija.

Oni će razgovarati iza zatvorenih vrata u četiri oka, a nakon toga najavljene su izjave za medije.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je rekao i da je sa Merkelovom uvek imao “otvorene razgovore”, bez obzira o čemu su razgovarali, da je srećan zbog njene posete, bez obzira šta će čuti od nje neposredno pred okončanje svog mandata.

– Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i sto je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje – rekao je Vučić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR