Glas Javnosti

BIVŠI MINISTRI NAŠLI UHLEBLJENJE: OTIŠLI NA DUPLO VEĆU PLATU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Većina bivših ministara koja je dobila zamenu formiranjem nove Vlade Srbije našla je novo uhlebljenje, a neki  čak dobili i po nekoliko funkcija i duplo veće plate!

Bivši ministar prosvete Mladen Šarčević postavljen je za specijalnog savetnika za  reformu obrazovanja  i nauke predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Istu funkciju dobio je i u kabinetu premijerke Ane Brnabić ,a kako „Glas javnosti“ saznaje Šarčević će voditi i Savet za reformu obrazovanja  i nauke koji će direktno kontrolisati rad Ministarstva prosvete i novog ministra Branka Ružića, koji je kadar Socijalističke partije Srbije.   

Šarčević je na funkciji ministra prosvete „izgurao“ ceo mandat od 2016. do 2020. Ministarsku platu koja  je bila oko 90.000 dinara zameniće  sa tri apanaže, koje kada se saberu zasigurno  će biti veće  od primanja koje je imao kao član kabineta Ane Brnabić.

Za bivšeg ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zorana Đorđevića, koga je na toj funkciji zamenila u novoj Vladi Darija Kisić Tepavčević, rezervisana je nova funkcija.  Na mestu direktora „Pošta Srbije“ koje mu je namenjeno,   dupliraće primanja i imaće blizu 200.000 dinara.

Novo uhlebljenje našao je i  Aleksandar Antić . Bivši ministar energetike, a prethodno i saobraćaja na novoj funkciji direktora „Koridora Srbije“  na kojoj  će biti , kako je prvi objkavio „Glas javnosti“ , dobijaće na mesečnom nivou duplo veće pare  od prosečne ministarske plate.

Bivša ministarka bez portfelja Slavica Đukić – Dejanović , koja je bila zadužena za demografiju i populacionu politiku, prema nezvaničnim najavama biće savetnik predsednika Skupštine Srbije i svog partijskog šefa Ivice Dačića.

Najzanimljivija je sudbina „večitog ministra“ od 2000. godine do ove vlade- Rasima Ljajića.  Naime, kako „Glas javnosti“ saznaje Ljajić se za sada zadovoljio samo mestom predsednika Socijaldemokratske partje Srbije. Međutim , kako se govorka po kuloarima, Ljajić je i dalje siva eminencija Minsatarstva trgovine i turizma. Njegova bivša državna sekretarka, koja ga je zamenila na mestu ministra u novoj Vladi, Tatjana Matić i sama je indirektno to priznala gostuijući na televiziji gde je rekla da ona Ljajića „ može da odmeni, ali ne moće da ga zameni“. Kako se govorka među onima koji o tome odlučuju, Rasim Ljajić čeka novu podelu karata, ne izborima koji se očekuju mnogo pre nego na proleće 2022. Naime, kako tvrde  dobro obavešteni izvori  „Glasa javnosti“ , već 2021. mogla bi da bude nova izborna godina. Kako se šuška, u novu trku za povrenje glasača moglo bi da se uđe već sledećeg proleća.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kako nezvanično saznajemo iz krugova bliskih vlasti bivša ministarka pravde Nela Kuburović ne grabi se za novu funkciju. A reklo bi se da joj baš i nije neophodno pošto su mediji već ranije pisali da je njen muž, a rođeni brat aktelne ministarke zdravlja Darije Kisić- Tepavčević, Bojan Kisić,  sklapao vrlo unosne poslove sa raznim institucijama Republike Srbije.

Kako su pisali mediji, firma  supruga bivše minsitarke pravde i brata  aktelne ministarke za rad I socijalna pitanja sklopila  je ugovore vredne blizu 27 miliona evra,a naročito je “vajdila” u vreme vanrednog stanja.

Bivši minsitar kulture Vladan Vukosavljević, koji je bio i na funkciji gradskog sekretara za kulturu prethodno, postao je neomiljen u redovima kolega iz vlasti , jer se nekoliko puta drznuo da se bar površno pozabavi I usprotivi promociji rijaliti programa. Kako tvrde dobro obavešteni izvori o Vukosavljevićevom uhlebljenju se za sada ne zna ništa.

Goran Knežević, koji je vodio resor privrede u prethodnoj Vladi Srbije, kako smo saznali iz krugova bliskih vlasti, rešio je da se povuče na neko vreme iz politike iz zdravstvenih razloga.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR