Glas Javnosti

BILBORDI DOBRODOŠLICE ZA CAKAJA! PROVOKACIJE na odluku da albanski ministar ne može da bude POČASNI GRAĐANIN! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Samo dan pošto je na putu Gnjilane-Uroševac otkriven spomenik Džozefu R. Bou Bajdenu III, preminulom sinu novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena, ponovo iznenađenje.

Bilbordi u čast ministra Albanije za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja postavljeni su u tzv. Preševskoj dolini, prenosi Ekonomija Onlajn, odnosno u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive pripadnici albanske nacionalne manjine.

Kako se navodi, lokalno albansko stanovništvo je na bilbordima postavilo Cakajevu sliku sa natpisom „Gent Cakaj čast Preševa“, nakon odbijanja odluke Skupštine opštine Bujanovac da Cakaj bude proglašen za počasnog građanina.

- Od srca vam hvala na oceni zajedničkog rada! Vidimo se uskoro na otvaranju kancelarije Albanskog nacionalnog veća u Medveđi - napisao je tim povodom Cakaj na svom Fejsbuk nalogu.

 Podsećamo, na putu Gnjilane-Uroševac juče je otkriven spomenik Džozefu R. Bou Bajdenu III, preminulom sinu novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena.

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri, na čiju inicijativu je i postavljen ovaj spomenik, pohvalio je doprinos Boa Bajdena.

Bo Bajden je radio na Kosovu posle rata, preneo je Kosovo onlajn.

Put od 35 kilometara u blizini kampa Bondstil, takođe, nosi njegovo ime.

Bo Bajden je pokojni sin američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je preminuo 6. januara 2015. godine od raka.

Mlađi Bajden je radio posle rata na Kosovu, pomažući u obuci lokalnih tužilaca i sudija za Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Bio je i državni tužilac u Delaveru, dok je jedno vreme služio i u američkim snagama u Iraku.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR