Glas Javnosti

Ана Брнабић предводи српску делегацију на заседању Генералне скупштине УН, а тамо ће да буде и Харадинај

Politika
Autor: Глас јавности / Фонет / од 24.09.2018.

Председница Владе Србије Ана Брнабић предводиће делегацију Србије на генералној дебати 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, у Њујорку, САД, од 24. до 28. септембра 2018. године, саопштила је данас Влада.

У делегацији са премијерком Брнабић биће први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.
Премијерка ће се обратити Генералној скупштини УН у четвртак, 27. септембра, а у генералној дебати учествоваће неки од најутицајнијих светских политичара и лидера, између осталих и председник САД Доналд Трамп, премијерка Велике Британије Тереза Меј, председник Француске Емануел Макрон, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, премијер Јапана Шинзо Абе, премијер Шпаније Педро Санчези многи други, наводи се у саопштењу.

Главна тема Генералне дебате 73. Заседања Генералне скупштине Уједињених нација је „УН релевантне за све људе: глобално лидерство и подељена одговорност за мирна, једнака и одржива друштва“.

Председница Владећ присуствоваће у понедељак, 24. септембра, пријему који организује председник САД Доналд Трамп, а биће и једна од званица на ручку који за шефове делегација приређује генерални секретар Уједињених нација, Антонио Гутереш у уторак, 25. септембра и учествоваће на састанку на високом нивоу под називом „Акција за мир“, који је посвећен мировним операцијама, у организацији генералног секретара УН.

Брнабић је један од учесника пословног форума „Блумберг глобал“ у среду, 26. септембра, наведено је у саопштењу.

Током боравка у Њујорку, председница Владе имаће низ билатералних састанака са светским лидерима, између осталих и са премијером Холандије Марком Рутеом и председником Швајцарске Аленом Берсеом, саопштила је Влада Србије.

Глас јавности / Фонет / од 24.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR