Glas Javnosti

ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА НЕСЛУЋЕНИХ РАЗМЕРА Пало осам најмоћнијих градских челника

Vesti
Autor: alo.rs/Foto:Pixabay

Осумњичени да су прибавили противправну имовинску корист у укупном износу од око 1.371.811 динара

Припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су једну особу због сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и још седам особа због сумње да су извршиле исто кривично дело и фалсификовање службене исправе.

Ухапшени су М. И. (1981), бивше одговорно лице Спортског центра Бор, затим С. Ј. (1973), М. Ј. (1967), И. П. (1980), Н. Ш. (1967), Б. М. (1969) и Б. Б. (1970), сви запослени у СЦ Бор, као и бивши радник овог спортског центра С. Д. (1954).
Како се сумња, М.И. је од марта 2015. године до јула 2017. године извршио злоупотребу службеног положаја на тај начин што је доносио решења о именовању осталих осумњичених за чланове Комисије за расход хране и пића у ресторану и магацину Спортског центра Бор због наводног истека рока употребе хране и лома пића, иако су осумњичени знали да се не ради о стварном, већ о фиктивном расходу, које је фактички утрошен од стране М.И. или по његовом овлашћењу.

На тај начин М. И. је, како се сумња, себи и другима прибавио противправну имовинску корист у укупном износу од око 1.371.811 динара, а на штету Спортског центра Бор.

Ухапшеном М. И. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR