Glas Javnosti

ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ: Полиција води истрагу за покушај отмице девојчице на путу од куће до Основне школе „Љуба Ненадовић” у Жаркову


Autor: Глас јавности / ПОЛИТИКА / од 03.10.2018.

„Радим у образовању 39 година и само сам једном чуо за такав покушај отмице који се десио на Видиковцу осамдесетих година”, рекао је Шарчевић новинарима у Београду.

Он је додао да је Министарство о инциденту, који се догодио у четвртак, обавештено у понедељак, а да би за истрагу можда било важније да су обавештени истог дана.

„Школа покрива онај простор докле је школско двориште, даље мора да се укључи полиција и она је укључена. Јавност ће бити обавештена о резултатима истраге”, нагласио је он, преноси Танјуг.

Како каже, безбедност деце на путу од куће до школе није само питање за школу и министарство већ мора да се укључи шира друштвена заједница.

Подсећа да се у тиму за безбедност ученика налазе представници више министарстава - правде, социјале, полиције, омладине, просвете, те када се деси немио догађај сви су укључени.

Београдској полицији је пријављено да је у четвртак покушана отмице ученице петог разреда Основне школе „Љуба Ненадовић” у Жаркову.

Како медији јављају, ученица петог разреда Основне школе „Љуба Ненадовић” из Жаркова замало је отета на путу од куће до школе.

Према тим наводима до покушаја отмице дошло је када се поред ученице зауставио црни комби који је возио „ћелави мушкарац”, који је покушао девојчицу да увуче у возило, али је она, на срећу, успела да побегне.

Из школе су родитељима послали саопштење да су појачање мере безбедности.

Глас јавности / ПОЛИТИКА / од 03.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR