Glas Javnosti

Пит Бутиџиџ одустао, Трамп оштро коментарише

Vesti
Autor: Glas Javnosti / RTS

Градоначелник Саут Бенда у Индијани и једна од нових звезда демократа у САД најавио је да ће одустати од даље трке за местом кандидата на председничким изборима крајем године, јавља Њујорк тајмс. Трамп тврди да је одустајање Бутиџиџа, у ствари, део плана демократа да спрече кандидатуру Бернија Сандерса.

Први геј кандидат за председника, који је имао озбиљну подршку бирача, одлучио је да одустане од даље трке после пораза који је доживео у Јужној Каролини, те још више због чињенице да није добио очекивану подршку Арфо-американаца, чиме је суштински наставак кампање био прилично бесмислен.

Пит Бутиџиџ одустао
Бутиџиџ је од покушаја да постане кандидат демократа одустао два дана пре кључног тренутка у процесу избора унутар демократске странке - Супер уторка током којег ће присталице те странке у 15 држава и територија одлучивати о будућем кандидату.

Одустајањем градоначелника Саут Бенда, градића у Инсијани у којем се налази чувени универзитет Норт дејм, трка међу демократама се у великој мери свела на двобој старих политичких ривала - Џоа Бајдена и Бернија Сандерса.

”Путууемо у Саут Бенд уместо у Тексас. Тамо ћемо обзнанити будуће кораке у кампањи и једва чекамо да са присталицама и остатком земље поделимо детаље шта ћемо радити даље”, најавио је Бутиџиџ.

Представници кампање Џоа Бајдена рекали су да су Бутиџиџ и бивши потпредседник САД ”разменили гласовне поруке”, али још увек остаје нејасно да ли ће градоначелник Саут Бенда подржати неког другог кандидата.

После одустајања Бутиџиџа, од више од 20 претендената на место демократског кандидата остало их је свега шест, при чему се највеће шансе дају Бајдену и Сандерсу.

Вртоглави политички успон Бутиџиџ у највећој мери може захвалити сјајном послу који су обавили људи из његове кампање, који су за свега три месеца средином прошле године успели да сакупе чак 24 милиона долара, више него било ко од противкандидата.

Крај кампање за Пита Бутиџиџа
На одустајање Пита Бутиџиџа одмах је реаговао председник Доналд Трамп, који тврди да је потез градоначелника Саут Бенда, у ствари, део ширег плана челника демократа да на рачун Бернија Сандерса прогурају кандидатуру Џоа Бајдена.

”Пит Бутиџиџ је испао. Сви његови гласови током Супер уторка иду успаваном Џоу Бајдену. Одличан тајминг. Ово је почетак плана у којем демократе избацију Бернија из игре”, написао је Трамп.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR