Glas Javnosti

ПЕТСТО МЕТАРА ДО ЦИЉА: Италијани у строју испред маркета

Vesti
Autor: РТС

Дуги редови и до пола километра испред продавница, људи удаљени метар једни од других стрпљиво чекају да пазаре неопходно – слика је Италије која се данима бори против коронавируса. Потрошачи највише купују шпагете и поврће, а несташице нема.

 

У једној самопослузи, колона је дуга 500 метара, јер грађани поштују дистанцу од једног метра и улазе један по један. Такође, премијер Ђузепе Конте је замолио да у самопослуге иде по један члан породице. Људи се у Италији понашају мирно, а Конте је поручио да се неће десити било која врста несташице. Потрошачи највише купују шпагете и поврће, а несташице нема. 
Што се тиче лекова, грађани у апотекама најчешће купују парацетамол, иако су лекари замолили да се то не купује, јер он може само да покрије неке симптоме, али нема никаквог ефекта. Лекари и маске сматрају апсолутно непотребним, осим оних које имају филтер. На почетку епидемије у Италији, све маске су биле покуповане, а њихова цена је била и до 50 евра. Маске се купују и даље, без обзира на то да ли су корисне или не. Испред апотека су велики редови, а у једној на чекању за маске је око 1.500 људи.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR