Glas Javnosti

ОВОМ ЈЕ БАШ ПРЕКИПЕЛО ПА ИСПАЛИО ЗОЉУ: Александар Радић Ацо (42) ухапшен због “гранатирања” зграде “Еурохерца” у Бањалуци


Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 03.10.2018.

Лукач: Један од мотива нарушавање безбедности у Српској, како би се МУП РС оптужио за неспособност.

АЛЕКСАНДАР Радић (42), звани Ацо, ухапшен је због сумње да је крајем марта испалио “зољу” на пословну зграду “Еурохерца”, односно Концерна “Аграм” у Бањалуци.

 Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, саопштио је на конференцији за новинаре да је Радић повереник Српске демократске странке (СДС) и човек од поверења министра безбедности БиХ Драгана Мектића и председника СДС Вукоте Говедарице.

Лукач тврди да је један од мотива за напад било нарушавање безбедности у Бањалуци, да би се МУП РС и власт оптужили да су неспособни да штите народ и његову имовину.

- Зашто је изабрана баш зграда “Еурохерца”, није познато, и на томе ће се радити - рекао је Лукач.

Он је прецизирао да је неспорно да се ради о лицу које је користило “зољу”, јер се Радићев ДНК профил поклопио са оним који је пронађен на одбаченом лансеру. Подсетио је да је опозиција у РС форсирала причу о томе како је испаљивањем “зоље” нарушена безбедност у РС.

НОТОРНЕ ЛАЖИПРЕДСЕДНИК СДС

Вукота Говедарица каже да је Драган Лукач изнео веома тешке оптужбе када је СДС упоредио са “терористичком организацијом”, и ноторне неистине о томе да је осумњичени Александар Радић повереник СДС. - Када сам распустио општински одбор у Челинцу, за повереника сам именовао Драгана Мектића, а не Радића. Тај човек јесте члан СДС од 2015, али га нисам учланио ја, ни Мектић, већ Горан Тубак, кога сам распустио и искључио из СДС. Говедарица је поручио да ће Лукача тужити за клевету, оцењујући да је за предизборну кампању злоупотребио функцију министра, и да се као у случају Давида Драгичевића ставио у позицију и тужиоца и судије.
- Тако нешто се никада није догодило у Бањалуци, чак ни у рату и послератном времену, али јесте у изборној години, када је требало да се покаже да је безбедност нарушена и да се полиција с тим не може носити. Причали су Говедарица, Бореновић, Шукало и многи други о испаљеној “зољи”... 


Сада их питам да ли су знали у чијој организацији је то урађено - питао је Лукач.

Он је оценио да је то био прави терористички акт, са политичком позадином.

- Неко је срачунато направио терористички акт у Бањалуци. 


Да ли Говедарица, Мектић и други знају да су људи из њихових редова и од њиховог поверења то направили? Да ли они подржавају неког ко ракетира и гранатира свој народ? - рекао је Лукач.

Упитао је да ли је унутар СДС и по чијем налогу направљено милитаристичко крило, с циљем да застрашује народ.

- Морам да питам и све у Савезу за победу (СзП) да ли подржавају некога ко ракетира и гранатира свој народ. 


Питали су ме шта би се десило да је “зоља” пала у насеље, да ли би неко погинуо. Сада ја њих питам исто. 

Упитао је остале опозиционе политичаре да ли након свега могу остати у СзП, посебно апострофирајући Драгана Чавића (НДП), наводећи да је једино за њега уверен да није знао за тај догађај.

Пројектил је испаљен 30. марта у 23.40 на зграду “Еурохерца”, погодио је прозор канцеларије на деветом спрату и завршио у плафону, али се није активирао.


Шта да је зграда промашена, да ли би неко погинуо? Јесу ли размишљали о томе? - питао је Лукач.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 03.10.2018.

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR