ОВО НИСУ РАДИЛИ НИ ТУРЦИ: Милова полиција га привела јер је носио крст

Krstonosa

Адвокат из Бара Божидар Чармак који је у суботу кренуо је од цркве Светог Николе у Старом Бару, преко Будве, на Цетиње око три сата после поноћи приведен је на Брајићима и враћен је за Бар.

Управа полиције, га је позвала да се врати у Бар, како би дао изјаву поводом његовог ходочашћа од Бара до Цетиња, преноси Ин4с.

Он је носио крст који је својевремено донио из Јерусалима, који се сада чува у цркви Светог Николе и изложен је народу на поклоњење и целивање.

Казао је да је кренуо да прослави Недељу православља у Цетињском манастиру, а на пут пешице кренуо је у знак простеста што је забрањена традиционална литија, која се одржава сваке године, у првој недељи Васкршњег поста, када се прославља Победа православља, и која није имала везе са литијама које се организују за одбрану светиња.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Domaćim medijima odjeknula je vest da naš poznati glumac Nikola Kojo napušta Srbiju i da se i zvanično sa porodicom seli za Sloveniju, što je on nedvosmileno demantovao.

Upravo sada možete gledati direktan snimak uživo iz crkve Hristovog Groba. U narednim časovima očekuje se silazak Blagodatnog Ognja.

Najveći kongresni kompleks u prestonici - Sava centar do kraja godine trebalo bi da bude proglašen za kulturno dobro.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone