ОВО НИСУ РАДИЛИ НИ ТУРЦИ: Милова полиција га привела јер је носио крст

Krstonosa

Адвокат из Бара Божидар Чармак који је у суботу кренуо је од цркве Светог Николе у Старом Бару, преко Будве, на Цетиње око три сата после поноћи приведен је на Брајићима и враћен је за Бар.

Управа полиције, га је позвала да се врати у Бар, како би дао изјаву поводом његовог ходочашћа од Бара до Цетиња, преноси Ин4с.

Он је носио крст који је својевремено донио из Јерусалима, који се сада чува у цркви Светог Николе и изложен је народу на поклоњење и целивање.

Казао је да је кренуо да прослави Недељу православља у Цетињском манастиру, а на пут пешице кренуо је у знак простеста што је забрањена традиционална литија, која се одржава сваке године, у првој недељи Васкршњег поста, када се прославља Победа православља, и која није имала везе са литијама које се организују за одбрану светиња.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Љубиша Рајковић Кожељац (80), један од најпознатијих зајечарских књижевника, подлегао је повредама у болници, након што је на њега, док је у колицима гурао дрва за огрев, налетео аутомобил, за чијим је управљачем био мушкарац средњих година.

Stefanović inicira izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa da bi se prošetali ljubimci

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, указала је на хистерију која је завладал у САД-у због споразума Русије и Турске око Идлиба.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета