Ovi događaji obeležili su današnji dan pre 21 godinu u Srbiji (VIDEO)

nato1

Foto: Youtube Printscreen

U noći između ponedeljka i utorka NATO dejstvovao po Beogradu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu, Nišu i Kosovu

Termoelektrane ponovo na meti

Avijacija NATO agresora je u noći između ponedeljka i utorka, dejstvovala po civilnim ciljevima u Beogradu, Šapcu, Užicu, na Kosmetu, Nišu. Avioni NATO saveza gađali su u utorak u dva navrata Remontni zavod u naselju "Ždraljica" na periferiji Kragujevca.

U prvom napadu, u 12.26 časova, zavod je pogođen sa jednim, a devet minuta kasnije sa još dva projektila.

Prema informaciji Štaba civilne zaštite, povređenih nije bilo, a šteta je velika.

ŠABAC - Avioni NATO-a gađali su u utorak u dva navrata južni deo Šapca. U napadu, koji se dogodio između 13 i 13.15 časova, sa pet projektila pogođena je kasarna "Mika Mitrović".

U trećem napadu na taj objekat od početka agresije NATO na SRJ oštećena je i osnovna škola "Laza Lazarević" i više okolnih stambenih zgrada.

BEOGRAD - Više snažnih detonacija čulo se u utorak u u zoru, posle 03,45 časova, iz pravca Batajnice. Jedna detonacija čula se i iz pravca Straževice u Rakovici. U 03.05 časova NATO avijacija pogodila je zgradu republičkog ministarstva unutrašnjih poslova, ali se nije čula detonacija.

Avioni NATO su utorak, nešto posle 04.00 časa, sa sedam projektila, gađali dalekovod u Boljevačkoj šumi, kod Obrenovca. Za sada nema podataka o eventualnim žrtava i pričinjenoj materijalnoj šteti

Avioni su neprekidno nadletali Beograd od 03,00 do nešto posle četiri sata.

UŽICE - U utorak oko 03.00 časa u Užicu je odjeknulo više snažnih detonacija.Sa pet projektila pogođeni su televizijski i poštanski repetitor na brdu Zabučje, neposredno kod Užica. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

PRIŠTINA - Prema podacima Centra za obaveštavanje Kosova i Metohije, u ponedeljak oko 23 časa NATO je sa dva projektila gađao selo Sedlare u opštini Lipljan, nekadašnje uporište tzv. OVK. Oko 23,15 sati područje Glogovca neprijateljska avijacija gađala je sa tri projektila.

Oko 21.30 časova u ataru sela Landovica, kod Prizrena ispaljeno je 12 projektila.

NIŠ - Avioni NATO su u ponedeljak u 21,15, 21,40 i 22,40 časova preletali područje Niša, ali nisu dejstvovali.
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u utorak da je došlo do novog poremećaja u snabdevanju strujom usled delovanja NATO avijacije u noći između ponedeljka i utorka kada su pokidani i za prenos električne energije onesposobljeni dalekovodi od obrenovačkih termoelektrana do Beograda.

"Izbacivanje iz pogona tih dalekovoda visokog napona stvorilo je još više problema u prenosnoj mreži, tako da i pored svih mera koje se preduzimaju da se obezbedi bolje snabdevanje potrošaca, u celoj Srbiji se sprovode neophodna ograničenja u isporukama električne energije", navodi se u saopštenju EPS.

Korišćena i arhiva Glasa javnosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Сједињене Америчке Државе блокирале су траншу од 50 милиона долара вредних инвестиција, као први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на производе из БиХ и централне Србије, јављају приштински медији.

Kina je u sadašnjoj krizi "vrlo vidljivo pomogla Italiji i još nekim članicama EU, a naročito državama koje još nisu članice Unije poput Srbije, gde Evropska unija nije ispunila svoje obaveze", ocenio je bivši predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone