Glas Javnosti

Откривено је ко је први Европљанин заражен коронавирусом!

Vesti
Autor: https://mondo.rs/

Немац стар 33 године можда је први Европљанин који се заразио новим коронавирусом и пренео га на друге становнике европских земаља, објављено је у писму немачких лекара, које је пренео часопис "Њу Ингланд џурнал оф медисин" (Тхе Нењ Енгланд Јоурнал оф Медицине).

Он је 24. јануара имао респираторне симптоме и високу температуру, а када му се учинило да се његово здравствено стање поправило, вратио се на посао 27. јануара.
Претходно је био на састанку којем је присуствовала његова колегица из Шангаја која је боравила у Немачкој од 19. до 22. јануара.

Током боравка у Немачкој она није имала никакве сметње, али је по повратку у Кину почела да се осећа лошије, а 26. јануара је потврђено да је заражена коронавирусом, преноси италијански Коријере дела сера.

Жена је обавестила немачке партнере који су затим тестирани на коронавирус, а код 33-годишњег мушкарца је потврђен први случај заразе.

После њега позитивна су била још тројица Немаца који су присуствовали састанку с партнерком из Шангаја.

У тексту се напомиње да је у овом случају инфекција пренета када су симптоми били врло благи и неспецифични.

Немачки лекари зато упозоравају да се вирус у великим количинама налази у пљувачки човека и у раздобљу његовог опоравка, што представља проблем преносивости вируса чак и након престанка симптома.

"Чињеница да инфекција може бити присутна у организму и након што симптоми нестану већ је позната", потврђује Волтер Ричарди, представник Извршног одбора Светске здравствене организације.

Инфектолози истичу да је због тога изузетно важан наџор над пацијентима који су отпуштени након хоспитализације и препоручују да редовно раде брис и након отпуста.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR