Glas Javnosti

NISTE SAME: SMOGNITE SNAGE, PRIJAVITE NASILNIKA! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

U okviru kampanje “16 dana aktivizma” Centar za žrtve nasilja “Dar” organizovao je Humanitarni maskembal “Masku stavi, covek ostani”, sa ciljem da se što više podigne svest o nasilju nad ženama i decom.

Tom prilikom smo razgovarali sa predsednicom Udruženja Marijom Milanović koja je istakla da im je navažnije da sačuvaju porodice, a ako to i ne bude moguće, onda da se posvete što bržoj rehabilitaciji žrtava nasilja.

- Izlazimo u susret potrebama ljudi, koji su na bilo koji način ugroženi, bez obzira na versku, nacionalnu i rasnu pripadnost. Pružamo pružamo pravnu i psihološku zaštitu, a  ulažemo veliki napor i u rehabilitaciju korisnika i njihovo uključivanje u društvo – kaže Milanović.
Deo programa je bio i preformans glumice Jane Mihailović.

Ona je pročitala potresnu ispovest žene koja je trpela dugogodišnje psihičko i fizičko zlostavljanje.

- To je zapravo bila moja komšinica, nisam mogla ni da pretpostavim šta je preživljavala, ništa se po njenom ponašanju nije videlo. Mislila sam da ima divnu porodicu, kada sam saznala šta se sve dešavalo, skamenila sam se - rekla je, između ostalog, Jana.
Dr Mirjana Tomović, neuropsihijatar,  svim osobama koje su se suočavale sa bilo kojim vidom nasilja dala je važan savet kako se izboriti sa posledicama.
- Svi misle da mogu sami da prođu kroz mučan proces oporavka, ali najvažnije je da se obrate stručnom licu za pomoć, kako bi se što pre vratile u normalne životne tokove - poručuje doktorka.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR