Glas Javnosti

ОПШТЕ ПРИВОЂЕЊЕ ЗБОГ БЕТОН ХАЛЕ И НАПАДА НА АЛБАНЦЕ: Ухапшене четири особе због напада на Албанце у Новом Саду


Autor: Глас јавности / ДАНАС / од 09.10.2018.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду расветлили су напад на двојицу младића албанске националности који су претучени у Футошкој улици, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Како је навео, полиција је после интензивне вишечасовне истраге идентификовала све нападаче који су претукли двојицу младића и ухапсила четири особе осумњичене за ово кривично дело. Пронађена је и одећа, коју су осумњичени носили у недељу ујутру приликом напада, што је важно за наставак истраге.

“Иако досадашња истрага, укључујући и разговор са осумњиченима, али и једним од оштећених, указује да овај инцидент није подстрекнут на националној основи, полиција ће испитати све наводе веома детаљно и доћи до потпуне истине“, навео је министар.

Полиција у Новом Саду ухапсила је В. Р. (1996), Д. Р. (1995), М. З. (1999) и Ј. П. (1994) због сумње да су починили кривична дела насилничко понашање и тешка телесна повреда када су у недељу, око пола три ујутру, у Футошкој улици претукли и нанели тешке телесне повреде двојици младића албанске националности.

У саопштењу МУП се наводи да су повреде добили деветнаестогодишњак из Призрена, а лакше повреде је добио двадесеттрогодишњак из Новог Сада. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Новом Саду.

Приведени и за тучу у „Бетон хали“

„Полиција је, такође, идентификовала и особе које су у суботу увече учествовале у тучи у једном угоститељском објекту у „Бетон хали“ у Београду. Неки су већ приведени, док се за осталима интензивно трага и очекујем да они ускоро буду ухапшени”, навео је Стефановић.

Он је истакао да Србија неће бити земља у којој се било ко, без обзира на националну, верску или неку другу припадност, осећа угроженим, нити ће бити земља у којој ће дивљачки напади проћи некажњено.

“Ово је држава у којој влада право и у којој ће свака врста насиља бити најстроже санкционисана, а полицијски и тужилачки органи реаговаће брзо и ефикасно како би грађани били безбедни и сигурни”, наводи се у писаној изјави министра Стефановића.

Глас јавности / ДАНАС / од 09.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR