Glas Javnosti

Opet mu se kleli na Dan mladosti...

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nije bilo autobusa pred Kućom cveća kao prethodnih godina, ali jeste nekolicina vernih, koje ni epidemija nije omela

"Druže Tito, mi ti se kunemo", treperilo je danas na usnama nekoliko desetina Titovih pionira, brigadira i radnika udarnika koji su obišli Kuću cveća u Beogradu kako bi obeležili nekadašnji Dan mladosti, dan kada je slavljen rođendan doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Zlatne ivice petokrake na zastavama nisu se presijavale nad Titovim grobom kao prethodnih godina, pionirske marame ostale su okačene o čiviluk, autobusi koji su dosad pristizali u Srbiju iz Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske nisu se pomakli s parkinga. A sve to, šaputalo se među Titovim pionirima, zbog korone.

- Proveo sam život uz Tita i za Tita. Radio sam i na izgradnji Jugoslavije, pravio sam akcije. Tužan sam kad vidim da nas je danas ovako malo. Ovaj dan je za nas predstavljao jedan od najvećih praznika. Ali tako mora. Ipak vlada epidemija koronavirusa. Okupiće se bivša Jugoslavija opet sledeće godine. Tada će nas biti više! - rekao je za Kurir Miodrag Milošević Rule (65), koji je sam s maskom na licu položio cveće na Titov grob.

Blaško Gabrić iz Subotice rekao je za Kurir da 25. maj za njega predstavlja sećanje na život koji se u Titovo vreme vodio na vrhunskom, svetskom nivou.

- Tada je bilo pravog života. Bili smo najbolja zemlja na planeti. Ono što smo imali u Titovoj Jugi mnogi bi voleli da imaju sada. Nikada nije bilo, niti će ikada biti čoveka kao što je bio Tito - rekao je vremešni Blaško i sa zastavom bivše Jugoslavije i štafetom u ruci krenuo da oda počast bivšem predsedniku SFRJ.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR