OPET HAPSE AMFILOHIJA! Mitropolit pozvan na saslušanje u cetinjsku policiju

Amfilohije Yt RTS

Фото: Youtube/Printscreen/RTS

Mitropolitu Amfilohiju danas je uručen poziv da se javi da informativni razgovor u cetinjsku policiju.

Poziv za informativni razgovor, kako saznajemo uručen je i jednom od lidera Demokratskog fronta, Andriji Mandiću.

Pozivi su uručeni još jednom broju sveštenika Mitropolije.

Kako saznajemo, mitropolit je danas služio opelo povodom smrti istoričara Vladimira Jovićevića, oca Andrije Jovićevića.

Mitropolit Amfilohije je sa nekoliko sveštenika i građana već privodjen u nedelju, 12. aprila. Crnogorska policija ga je privela  na informativni razgovor  nakon okupljanja ispred verskih objekata u Podgorici.

Navedeno je da je reč o redovnim aktivnostima policije na praćenju poštovanja mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Mitroplit je morao policiji da objašnjava zbog čega su mu tokom službe na ostacima manastira Zlatica, sveštenici, pojci, đakoni i monahinje celivali ruku.

Ostalo je da državno tužilaštvo u Podgorici  utvrdi da li će protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Spske pravoslavne crkve Amfilohija, protojereja stavrofora Velibora Džomića i još 23 osobe biti pokrenut postupak, zbog navodnog kršenja mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Proslava Dana nezavisnosti u Beranama se proslavljala sa 3 automobila i 6 zastava nove Crne Gore.Sve se to odvijalo na očigled građana u pratnji policijskog vozila za kojim nije ni bilo potrebe, jer su to građani Berana maksimalno ignorisali.Primećeno je da jedno od tri vozila u koloni nije bilo registrovano, odnosno bilo je bez registarskih tablica.

Стефане, јеси ли донео аушвајсе – како наш надређени зове радне дозволе да се крећемо и да будемо кретени у време полицијског сата - питам младог колегу. Донео, одговара.

- Crna Gora slavi 14 godina svoje nezavisnosti, a tako se i ponaša – kao četrnaestogodišnjak, rekao je akademik Matija Bećković.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone