Glas Javnosti

Niška inicijativa o epidemiolozima: "Ni maske, ni distance"

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Opoziciona Niška inicijativa protestvovala je juče zbog „krajnje neogovornog ponašanja” pojedinih epidemiologa i gradskih funkcionera koji “grubo krše“ čak i osnovne mere zaštite koje sami donose i preporučuju.

Niška inicijativa je ovakvu ocenu ilustrovala objavama na društvenim mrežama na kojima se vide neposredni fizički kontakti, slikanja i selfiji bez zaštitnih maski Darije Kisić Tepavčević, članice Vladinog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid i zamenice direktora Instituta „Batut“, sa pomoćnikom gradonačelnika Niša Goranom Milosavljevićem i načelnicom službe za poslove gradonačelnika Sanjom Milojković, kao i sa pojedinim medijskim radnicima RTS-a i Televizije Belle amie. Milosavljević se uz fotografiju zahvalio Kisić Tepavčević i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću na podršci gradu Nišu „u borbi protiv podlog neprijatelja, kakav je Kovid 19“.

– Ni na jednoj od fotografija oni nisu udaljeni dva metra, nemaju zaštitnu masku preko lica, a na nekim ni zaštitne rukavice. Hoće li ukoliko bude novog talasa epidemije u Nišu ponovo biti krivi građani, ljudi iz inostranstva koji su navodno posećivali članove svojih porodica u Gerontološkom centru ili će konačno neko odgovarati za svoje propuste? – navodi se u regovanju Niške inicijative, uz ocenu da su na ovaj način „pojedini stručnjaci pokazali da ne veruju u pravila koja su sami donosili“, a gradski funkcioneri demonstrirali „bahatost“.

Kisić Tepavčević i Nedimović, kao članica i predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, poslednjih dana borave u Nišu i drugim mestima u regionu kako bi na licu mesta doprineli poboljšanju epidemiološke situacije. Ovaj krizni štab je formiran nakon što je početkom prošle sedmice saopšteno da je u Gerontološkom centru Niš korona virusom zaraženo 156 korisnika, a Niš označen kao jedno od najećih žarišta u zemlji.

Izvor: Danas

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR