milo2

Извор: Илустрација

Председник Црне Горе МилоЂукановић сматра да је СПЦ, од доласка митрополита црногорско-приморског Амфилохија 1990-их година, политички субјект.

 

"Није то најгоре, најгоре што су они заступници најретроградније могуће политике. Они су обичан инструмент великосрпског национализма у региону и такву улогу су имали у Хрватској, у Босни и на Косову. Тамо где су се они декларисали као политички субјект, ту су увек страдали људи, а у финалу су страдали и српски национални интереси", рекао је Ђукановић.

Црногорски председник тврди да је СПЦ субјект политичког живота у Црној Гори и да опредељује како ће просрпска опозиција наступити на предстојећим локалним изборима у Титву, те да ће, како је навео, исто тако бити инволвирана на предстојећим парламентарним изборима.

Он је додао да је митрополит Амфилохије и раније говорио на скуповима опозиције, "јасно стајући на страну супротну власти и јасно кршећи оно што су и божије и црквене заповести".

Црногорски председник је казао да Амфилохије "то делимично ради и на основу некаквог властитог опредељења, али у доброј мери на основу онога што је великосрпски национализам и што су руски, антизападни интереси на Западном Балкану".

"А да ли ће то довести у питање доминацију актуелне државне политике Црне Горе, апсолутно сам сигуран да не", поручио је Ђукановић.
Председник Црне Горе Мило Ђукановић тврди да су наводи да на улице Црне Горе излази од једне трећине до две трећине грађана, како би протестовали против спорног Закона о слободи вероисповести, "апсолутно пренадувани".

Ђукановић је у видео снимку недавног интервјуа за Ројтерс, који је објављен на сајту црногорског председника, рекао да је реч о "дезинформацијама", уз тврдњу да су се сличне ствари радиле у време Слободна Милошевића.

"Као што знате свакодневно присуствујемо дезинформацијама о томе како је од једне трећине до две трећине грађана Црне Горе на улицама, што је апсолутно пренадувавање, налик ономе када су Милошевићеви медији из Берана састављали две исте слике, једну до друге, како би створили код посматрача утисак масовности, а и најповршнији посматрач је уочио да је реч о истим фигурама на двема идентичним сликама. И овде је реч о томе", тврди Ђукановић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Изолација диктатора од стране полиције и тајних служби, што је досад много птуа виђено, улепшавање реалности и причање само оно што би диктатор волео да чује да се анестезира, не би ли што безболније поднео неизбежан одлазак са власти, управо се примењује на председнику Црне Горе.

Српски фудбалски тренер Синиша Михајловић поручио је да ћемо сви заједно победити коронавирус и додао да ће кад све прође бити прелепо играти фудбал.

Политичари из редова демократске власти били су директно умешани у убиство српског премијера Зорана Ђинђића, 12. априла 2003, а део политичког врха је то знао, али је ћутао зарад очувања власти! Ово тврди адвокат Горан Петронијевић, бивши судија Окружног суда у Београду, који наводи да је српски премијер убијен због Косова и истиче да је зато неопходно поновити судски процес.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone