Милов министар: Београд води пропаганду против Црне Горе

мозгиц

илустрација

Komentarišući odnos međunarodne zajednice prema dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović je rekao da se Podgorica konsultuje sa saveznicima iz NATO-a i partnerima iz EU na tu temu.


“Oni smatraju da se radi o unutrašnjem pitanju Crne Gore i da nema potrebe da se uključuju na način koji bi značio bilo kakvo arbitriranje. Naravno, imamo dobronamеrne savete da stvari treba rеšiti dijalogom, što je pravac koji smo i sami izabrali”, kazao je Darmanović u intervjuu agenciji MINA.
On je rekao da nije samo Crna Gora prepoznala mešanje drugih u njene unutrašnje stvari, “već i naši saveznici iz NATO-a”.

Darmanović je podsеtio na nedavne izjave iz Stejt departmenta o tome da je propagadni rat koji se vodi povodom Zakona prе svega koordiniran iz Moskve.

“Upravo jedna propaganda, kakvu nismo imali prilike da vidimo još od devedesetih godina, lansirana je protiv nas iz Beograda. To je očigledno kad prelistate šta sve pišu mediji u Srbiji. Imamo određene akcije i iz Republike Srpske”, precizirao je Darmanović.

On smatra da Rusija, iako ima svoje očigledne interese u regionu, ovog puta nema potrebe da se vidnije angažuje.

“Jer neki naši susedi u regionu taj posao odrađuju sa mnogo više revnosti i energije nego inače, tako da Rusija može sasvim mirno da posmatra kako njeni glavni partneri ovde trenutno vode tu stvar. Vерujemo da imamo snage da se sa tim izborimo, kao što je bilo više puta do sada”, kazao je Darmanović. Komentarišući izjave crkvenih velikodostojnika da je “Rusija stvarala Crnu Goru”, on je ocenio da je to prilično smеšna poruka.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sinoć su na Televiziji „Prva“ u okviru emisije „Prva tema“, koju je vodiila Jovana Joksimović, gostovali dr Darija Kisić- Tepavčević, epidemiolog, dr Danica Grujičić, neurohirurg, dr Aleksandar Ljubić, ginekolog i dr Ivana Milošević. infektolog. Tema: korona virus.

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел написао је на Твитеру да на састанку са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем у Вашингтону није разговарано о подели Косова или размени територија.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета