Glas Javnosti

Milorad Zajić oslobođen optužbi za ratne zločine: Pljačkali ga, pa optužili!

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Vrhovni sud Kosova potvrdio je oslobadajuću presudu Miloradu Zajiću iz Kline, koji je bio otpužen da je tokom rata bio odgovoran za smrt troje starih i nemoćnih civila u selu Duševic.

Zajić je više od godinu dana proveo u kućnom pritvoru.

-Vrhovni sud je našao bitne povrede u obrazloženjima odluka nižestepenih sudova, ali je pravilno zaključio da ti nedostaci ne utiču na samu odluku- rekao je Zajićev advokat Dejan Vasić.

Zajića je optužnica teretila da je odgovoran za smrt troje ljudi, a od početka procesa je govorio da je sve instrumentalizovano od strane Albanca koji mu je uzurpirao imovinu.

-Srećan sam što je Milorad sada u potpunosti oslobođen odgovornosti, uz žaljenje što je u dokazivanju pravde i istine sam samcit proveo godinu dana zatvoren u kući- naveo je njegov branilac advokat Vasić.

Zajic je uhapšen 19. marta 2018. godine, kada je otišao da policiji prijavi da mu je opljačkana kuća.

On je prvi Srbin kome je suđeno za krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva pred lokalnim većem, nakon prestanka sa radom pravosudne misije EULEKS-a.

Specijalno tužilaštvo ga je optužilo da je tokom rata na Kosovu odgovoran za smrt troje starih i nemoćnih civila u selu Duševic, kod Kline.

Bio je u kućnom pritvoru godinu dana, a oslobođen je najpre presudom Osnovnog suda u Peći, koju je potvrdio i Apelacioni sud u Prištini.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR